Cabaran Dicabar Pencabar.

>> Friday, September 21, 2012

Malam tadi aku dok ralit layan DOta..tak sempat nak edit pape pasal gambar Tampak Siring tu. Huhu..hari ni pn rasa takde mood nk blog. Tapi bila dah petang2 camni takde mende nak buat, kita update la dulu ye dak.

Haa..nak citer ni. Aku kan naik moto gi keje. Moto FZ150i aku yg aku namakan Wardina tu smpi skang alhamdulillah baik je. Tak penah lagi wat hal. Memang biasa nya aku bawak 110-140. Kalau hok stended tak terkejar pape, ala2 makan angin mmg 110 lah. Lagi slow mmg tak dapek la. Aku dh puas kot bwak 90 takleh nk cecah 100 masa ngn Benaffey dulu. Beli mahal2 150 xkn bawak 90 hok? hahaha.

Tapi aku takdela tahap rempit ati kering. Kalu basah skit pn aku dh tak amek lap dah. Memang bawak slow skit and kerap brek. Bila tengah on the way tu balik umah kan, tiba2 ada ujan..aku kena la berenti pakai baju ujan. Tapi yg takbest bila contoh smpi sungai besi tak hujan dah. Kering panas. Tahukah anda baju ujan GIVI tu bila tak ujan dh la besar kena rintangan amek BUP BUP BUP bunyi..smpi rasa gatal2 tau badan ni sebab baju dok berkibar.

Jadi kadang tu aku tak tahan rintangan tu aku tunduk la bawak moto tu. Tapi mat2 moto ni selalunya tercabar bila dipotong oleh orang yg tgh tunduk ni. Ada skali mamat moto sama ngan aku macam nk racing lagaknya. Siap bila potong memotong tu, dia cam angkat dagu gaya "pehal' gitu tu (korg leh imejin kan) smbil macam pndg blkg (dia baru pas potong aku).

Aku nk je cakap "Der...wa tunduk ni sebab wa tak tahan rintangan angin ngok!!"

Tapi yg klaka ada skali ni, RXZ aku potong. Tapi takde la tunduk2 tu. Dia tercabar plak..dah dia pun rempit. Potong memotong la kami ni. RXZ ni mmg moto aku takleh nk celen lah. Dia design utk rempit. Aku nye ni more utk penjimatan minyak. So aku tak kisah pun ko nak potong aku. Aku constant je speed. Kalau dia tiba2 slow, aku mmg eventually potong balik la kan. Tu yg potong memotong tu.

Skali smpi kat area bangi tu dia baru je pas potong aku, aku prasan moto dia cam tersengguk. Then tersengguk lagi. Dia ke kiri jalan siap aku terpaksa brek nk elak. D.E.M. Pastu aku tgok dr side mirror mati dah moto dia. Haaa..tu la bang. Gi berlumba ngn saya ni buat pa. Saya nk laju sebab panas je haa..Abang nye moto tu ntah tahun bila, jarang bawak laju gi rempit 140 tu dh terkejut, mati. Kan sia2 je.

Itulah kata hati aku bila tgok moto dia stranded tepi jalan. Itu le dilema jadi org bawak moto laju ni. Kadang dengan 135 LC memang depa angin bila kena potong. Aku ni 150, kau 135..kalau aku menang pun race, ada makna ke? kalau aku kalah pun, aku ada kisah? moto aku ni takde modi pape pun and aku bukan rasa moto aku laju pun!! I have nothing to lose, nothing to gain haa.

Dulu aku ingat lagi balik dari keja cyberjaya, potong mamat 135LC ni..pastu aku prasan ada moto approaching dr blakang..terkejut aku moto tadi nk potong balik siap tertunduk2 macam btol2 nak berlumba tu. Aku siap nyanyi2 bawak moto. Sepanjang2 jalan tu la aku lead skeet je smbil dia try nk potong tertunduk2. Hahahahaha!!! Klaka dowh.  Bersungguh btol haaa

1 comments:

Masy September 24, 2012 at 8:06 AM  

hahahaha fail betul lah. ni la satu hal klu bawak motor. kadang tu bkn ade rasa nak race pun, tp org lain plak yg terasa mcm nk ajak race. bangang betei..

same la klu bawak kete pon. lantak koranglah hahaaha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP