Bali - Garuda Wisnu Kencana (GWK)

>> Monday, September 17, 2012

Okeh sambung pasal Bali. Entri raya aku pun tak habis lagi hoi..dh abeh raya hoiii!!! Hahahahaha!!! Ah lantaklah..Aku sambung dulu pasal GWK ni. Hehehe

GWK ni terletak 14Km dari Sanur dan hanya perlu jalan kaki je dari hotel korang..OK tipuu..aku tak tau pape pun pasal tempat ni..korang gugel la sendiri. HAU HAU HAU!!! Tempat ni tempat di mana diorang nk bina tugu bapak besar yang bernama Lord Visnu dengan Garuda tunggangannya. Diorang tengah siapkan komponen-komponen tugu ni lah. Haa...

Masa smpi kat sini lepas lunch ayam betutu tu, memang la tengah panas hoiiii. Mula2 tengok dulu dari luar tempat dia camne, then kuarkan stroller ingat leh pkai stroller masuk sebab ada laluan stroller..skali yg depan tugu bawah ni je boleh stroller. Lepas pada tu tangga belaka. Kena la tgglkn dekat2 tempat yg staff dia leh tengok2 kan. Huhu.


Haaa ni la rupa tugu yang hendak dibina tu...

Bali - GWK 

Ni pulak  baru kepala dia weh..besar tuuuu..oh tak nampak lagi besar camne ek..sat scroll bawah.

Bali - GWK  

Haa..nampak tak besar tak besar..tu baru tang kepala..nak siapkan macam yg model atas tu ko rasa besar mana pasni tugu dia. Haaa..Ni je la masa nya pakai stroller. Lepas tu terpaksa dokong Xiyad. Panas weh...tapi..sayang kan anak, jemur2kan..so kami redah je mana boleh panas2 tu. hehehehehe


 Haa ni sebahagian lagi. Kepala garuda si Lord Visnu tu. Ni aku sempat snap masa garuda ni baru nak ngap anak bini aku. Hahahahaha!!! Tu nampak panas2 tu. Tapi takpe..takkan panas skit pun takleh. Manja sahngatttt..hahahaha!!!

Bali-GWK

Ni sempat la amek gambar bersama. Tak ingat sapa tolong ambikkan gambar ni. Thank you ye. Hehehe. 2 kali pandang garuda ni dah macam watak dalam katun Thundercats tu. Alaaa..yang mutant burung keje ngn Mambra tu. Hehehehehe. Eh, tau tak kat kampung aku ada makcik nama Mambrah tau..adik kembar dia Mambroh. Siyessss...hahahaha kelaut plak.

Bali-GWK

Haa..punya panas smpi tertutup2 mata nak posing nye hoi. Depan garuda nye tugu ni ada macam kawasan padang besar tau. Pastu ada 6 lorong kalau tak silap. Setiap lorong tu ada yang bawa kau ke kafe and selainnya tu ditempatkan part2 lain tugu besar ni. Ada yang part tangan lorong ni, part kepak lorong satu lagi. Gitu la. Tapi aku tak gi sume lorong. Panas weh..sian gak XIyad.

Bali-GWK

Haa..Ni lorong yang aku sebutkan. Yang ni lorong yang bawa kau ke kafe dan kedai2 subenir. Kat sini jugak ada macam pentas untuk tarian kechak dan barong. Tapi masa kami smpi tu bila cek jadual dia memang dah lepas. SO sapa nk tengok tarian kat sini pastikan cek dulu schedule persembahan diorang ek. Takpun gi je la Uluwatu nak layan kecak dance tu.


Bali-GWK

Kat subenir shop tak jumpa mug yang menawan hati. So tak beli pape. Beli ice tea je. huhuhuhu!! Oh ni la outfit aku kalu berjalan. Aku prefer pakai suar trek je...hahahahahahaha!!!!


Oleh kerana takde dah persembahan, kami pakat menari sendiri lah. hahahahahahaha!!! Tempat ni ada musolla gak. Tapi kat luar lah area parking. Cumanya bercampur laki pompuan. And tempat amek air semayang kat luar hatta untuk perempuan sekali. Mulanya aku nk semayang duduk je. Tapi sebab surau ada ruang aku gi smyg surau lah. Cembam masa tu tengah semayang blkg aku.

Dek kerana takleh nk bukak tudung, kuar2 tu Cembam komplen .."alaa..kemek awning tudung, mana leh nak sujud kena dahi senang2 tudung ni..kena kemek kan la time sujud tu tekan kuat2". HAHAHA. sapa suh pakai tudung ada awning. Umah kita nye parking pun takde awning tambahan. HAhahahaha!!!

Haa..so ok gak la gi sini.Bayaran masuk dia IDR 30.000. Lepas kami semayang pa sume, terus bergegas ke Uluwatu. Nak layan Kecak dance!!!! See you next entry. Gambar2 lain GWK ni ada kat blog EFENDISM lah. Macam biasa!!!!


7 comments:

zonaku September 17, 2012 at 11:17 PM  

gambar tu antara aku n masy y snap. tp pic menari tu, mmg cam real je badan cembam.... hahahahhahaaaa

Erina Asmawani September 18, 2012 at 7:50 AM  

hahahaha..sayangkan anak jemur2kan eh..ko hengat Xiyad ikan kering nak jemur2? hahaha..btw, entry ni kelaka. Gambar semua pun superb.Baru tau ngape tangan GWK tu separuh je, rupanya nak disambung2kan lagi. Gila besar. Tapi Allah lagi maha Besar :)

Gambar last tu..aurat hoii Cembam. Hahahaha

Masy September 18, 2012 at 8:05 AM  

gambar last tu kompem aku yg snap tp yg dekat garuda tu tak sure. hahahahahaha

sakit perot aku tgk gmbar cembam pakai tudung nmpk ketiak ni hahahahhahaha

❀aRaBeLLa❀ September 18, 2012 at 8:25 AM  

haahlahh,nampak cam real lak cembam dgn pakaian kecak..lulzzz

HEMY September 18, 2012 at 9:40 AM  

zonaku..itulah, antara korang berdua la yg amek..tp rasanya kau la zonaku

insaf plak baca komen erina..huhuhuhu

nampaknya kena belikan sepasang la baju kecak dance tu kt cembam

Anonymous,  November 18, 2012 at 3:39 AM  

generic xanax xanax effects part brain - xanax side effects snorting

Anonymous,  November 24, 2012 at 5:47 AM  

buy soma drug side effects carisoprodol - where to buy soma intimates

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP