Dilema penunggang motosikal dan pemandu kereta jalanraya

>> Wednesday, August 29, 2012

aku tak sempat upload gambar2 raya seterusnya sebab malam tadi bertenis. Jadi hari ni updet mende len lah bukan pasal raya. Ekekekekekeke.

Skang ni aku gi keje dlm kul 7:30 dr umah. Lepas anta Xiyad dgn berjalan kaki ke nursery, baru la aku kuar umah. Jaket ujan givi tu aku pakai sebab panas dia tu best skit nk lawan ngn angin pagi sepnjg perjalanan. Tangan pulak ada glove. Tapi bhgn kaki ni yg leceh. Nk pakai suar ujan leceh sebab kadang singgah pam minyak nk kuar walet dr suar bagai kn.

Jadi badan n tangan dah cover..tinggal la bebird aku yg kesejukan pagi2 mengharung liku2 perjalanan nk smpai ke opis. Hahahaa!! Mohon jasa baik design aksesori moto cover bebird boleh? HAHAHAHAHAHA!! Aku harap kesejukan bebird secara harian dan kerap takkan mengakibatkan mati pucuk lah..amiinnn...


And 2 hari lepas aku cek MYEG dengan penuh debaran utk saman baru. Aku raya kali ni memang cuba bersungguh2 bawak ikut speed limit ok. Smpi yg kat area 60 pn aku jujur bawak 60. Tapi tetap kena. Dekat LPT2 yg tak warta lagi n tak officially open, tapi dibuka utk kegunaan orang ramai tu tiba2 gomen desperate suh wat speedtrap kaut untung. DEMITTTT!!!


Tau tak LPT2 tu sume bawak 140 ke atas. Memang berdesup kat situ sebab jalan lengang and tak warta kan lagi. Boleh ada pulak speedtrap. Aku bawak mengelamun 120 tu kat lane kiri sorang2 tau tak. Yang lain tu zoomm...zassssss potong aku. Last2 kena juga. ARGHHHH tensen lah.

Kalau depa buat speedtrap ikut garis panduan kita tak marah. Tapi skang ni takde justification sebenar kan camne diorang buat. Macam aku kata la, kalau memotong? Kena gak? confirm2 la lebih skit dr yg speed limit org len bawk. Turun bukit? Pun nak buat? Jalan yg 60 walaupun 2 lane macam highway pun nak buat? Kalau alasannya kawasan skolah, abeh musim perayaan ko rasa valid ke 60 kat kawasan sekolah?

Arghh..tapi sapa la kita..rakyat yang kena akur didahulukan utk diperah kan. Haishhhh. Dah la speedtrap ni duit buta2 je gomen dapat. Orang malas nk masuk court perbicaraan. Takpela, kalau duit tu tak sepatutnya ko dapat, tak halal...aku tggu kat akhirat lah.

2 comments:

Erina Asmawani August 30, 2012 at 10:50 AM  

OMG!! Gambar bibird kesejukannn..hahahahahaha. Tu macam mamai2 tu kenapa? Ke menggigil? hahaha


Aku pun cuak takut de saman. Dahla pakai Sylphy mama. Laju jela Amir bawak. Harapnya takdelah. Huu

cikceriacorner August 30, 2012 at 12:30 PM  

xadil kalo yg bwk laju kene saman kan..coz ada yg bwk laju lg dr kita

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP