Almawlid & Xiyad's first album

>> Monday, August 6, 2012

Last weekend, kami singgah PKNS sebab Cembam nak beli baju raya. Bila sampai2 je PKNS aku tengok center court dia tengah ramai-ramai orang. Rupanya ada artis mai. UNIC kot with Almawlid. Tapi yang menarik perhatian aku sangat-sangat adalah Lah Ahmad yang dulunya ahli VE tu. Ya Allah~~~ Sangat2 lain dia. Nampak sejukkk sangat.

So aku sorong stroller Xiyad gi jadi one of the viewers kat center court tu. Bila Cembam smpi je aku suh jaga Xiyad so aku leh amek gambar. Aku ada dengar pasal diorang dh 'berhijrah' tapi baru tau apa nama kumpulan diorang ni


Sejuk mata memandang si Lah Ahmad ni skang. Pot ni plak bekas ahli kumpulan Inuendo


Azan ni korang mesti kenal. Azan ruffedge kalau tak silap aku lah..malas plak nk gugel. Amer Munawir aku tak kenal dia dr mana dulu. Kenal yg skang ni je.

Almawlid

Yang tengah tu MC merangkap ahli UNIC kot. Tak pasti. Ni la kumpulan Almawlid. Ada lagi sorang ahli, Zaf. Dia takde hari tu.


Pastu Amer Munawir nak bagi CD free Almawlid kat sapa2 yang boleh berselawat. Aku dah macam nak naik pentas tu, tapi abang baju belang ni lagi pantas...Ok gak beliau berselawat. Dapat la beliau CD free Almawlid.


Pastu aku sambung pusing2 and nampak diorang dh habis buat show. Not bad lagu diorg bawak hari tu. Maklumlah memang depa terrer acapella kan. Suara pun masing2 best. Lah Ahmad tu siap menang vokal terbaik tu AJL. Jadi memang bukan sekadar tangkap muat buat album. Sedap.


Bila aku nampak diorang berehat kat bawah escalator, terus rasa nak amek gambar ngn diorang. So aku cakap kat Cembam suh mai amekkan gambar aku. Aku tak guna JessicaBiel aku pun. Guna Iphone je amek. Alhamdulillah diorang ok je nak bergambar ngn aku. Yeaa!!! Amer siap angkat Xiyad lagi.


Xiyad & Amer Munawir Almawlid 

 Amer Munawir with expressionless Xiyad.

Lepas bergambar tu aku cakap goodluck and say "tahniah la atas penghijrahan". Masing2 jawab "terima kasih alhamdulillah". Kalau dulu depa pakai topi pusing belakang, suar baggy, rantai skang tidak lagi. Depa cuba berdakwah dengan muzik.

All the best Almawlid. Kot kalau terserempak blog ni rasa terharu aku wat entri untuk korang, sudi2 la pos CD free. Hehehehehe

6 comments:

~wAniE~ August 6, 2012 at 11:33 AM  

aku dh tahu dh lame..dorang ni selalu ikut Habib Zainal Abidin..setiap ari jumaat dorg akan ada kat Masjid Muadz Bin Jabal, Setiawangsa, KL..ari 2 before puasa, ak balik sg buloh then pergi tgk dorg berselawat...Ya Allah best sgt..sbb jiwa rs tersentuh..and dorg pn ada..muka dorg sgt berseri2...

HEMY August 6, 2012 at 12:13 PM  

sebab diorang leh variasikan suara..tu jadi sejuk ke jiwa dengar diorang selawat tu kann

Masy August 7, 2012 at 7:55 AM  

Amer tu pon ruffedge gak. 1st time aku jumpe dorg dlm keadaan dh berhijrah ni masa kat masjid negara tahun lepas klu x silap.. masa tu blom kuar lg pasal nama grup ni. abam Lah kuuuuuuuuuu.. rasa nak pelok jeeeeeeeeeeeeeeeee

Erina Asmawani August 7, 2012 at 8:18 AM  

Org nama Amir mmg sokmo comey kan? eh..

haah, Amir dr ruffedge jugak. Suara dahla best.Azan pun best. Pot dari Innuendo pun sore mantap. lah jgn cakap..vokal mmg padu. Syukurlah diorang dah berhijrah. Sejuk mata pandang :D

Xiyad ngan Amir tu muka dia dah macam gegurl dah aku tgk.So comeyy :D

HEMY August 7, 2012 at 8:46 AM  

ooo ye ek?aku tak prasan sgt. yg aku prasan ruffedge azan, lah dengan cat je...

huh...amerika mu punya komen erina..hahahaha...efek cahaya tu si xiyad, jd makin menawan.hahaha

anwar,  August 7, 2012 at 3:29 PM  

Masa kau bergambar ngan kumpulan Al Mawlid tu, nampak serasi je dgn diaorg.. kau taknk berhijrah ke? tukar kerjaya menjadi artis? :P

Dakwah ke arah kebaikkan..

p/s: Depa ni kuat mengikut habib2 dan kuat gi kelas pengajian agama.. semoga dikurniakan istiqomah kepada mereka dan kita, amin..

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP