Aidilfitri 2012 part 1

>> Monday, August 27, 2012

Assalamualaikum~~~

Rasanya dh ramai juga lah yang stat keje hari ni. Ada yang dr minggu lepas lagi kan. Ada juga yg sambung cuti sampai lepas merdeka. Kalau aku kat company lama mmg aku sambung sampai pas merdeka. Tapi apa kan daya company baru ni aku ada sehari je cuti. Cuti ari raya ari tu pun belas ihsan. Hahahaha!!

So camne raya korang tahun ni? Aku memang beza sangat lah meriahnya dengan kehadiran XiyadAsytar D. CaptivatingTalents ni. Hehehehe!! Memang dia la bagi riuh suasana. Kasi senyum tak lekang dari wajah makcik2, pakcik2 dan atok nenek dia.

Aku bertolak dari KL kul 3:45 pagi Jumaat. Patutnya sharp 3 pagi, tapi Xiyad pn bangun daa..kena wat susu pa sume dulu. Plan sahur kat drive thru MCD ancur sebab sume drive thru dia tutup. Nak masuk dine in plak penuh. Sudahnya sahur dengan sweet corn and roti pau je. 7 jam perjlanan sblum sampai KT.

Kat Jabor cembam bawak. Dia tak potong pn aku tak kisah sbb aku tido blkg. Memang drive balik kali ni semacam haram nk speed. Takutkan AES system. Tu blum yg manual polis tunggu lagi. demit tol. Kat LPT2 yang tak warta lagi pun ada speed trap. Ni jap lagi nebes la den nak cek saman speedtrap kat myeg tu. Argh~~~

Tahun ni kat in-law buat sate utk 5 ekor ayam. Disebabkan semua balik kan kecuali acik yg baru je gi UK. Maka ayah leh la dpt pertolongan menantu2 laki yg kacak ni utk bakar sate. Tahun ni plak siap cepat sebab bara dia mmg sempoi~~ tak sampai 2 jam setel sume. Oyeahhh..

Xiyad Asytar Aidilfitri

And pagi raya mmg something we look forward to. Sebab pestime pakai baju sedondon. Xiyad plak aku balik2 dari surau dia dh ada kat ruang tamu pakai kopiah dia..so sweet!!!!! comey, kacak, memuahhhh macam bapak dia!!!~~~

Sessi bermaafan kat in-law aku sempoi je. salam gitu2 sambil cakap maaf zahir batin. Pastu ayah terus ajak gi beraya umah jiran depan.

Can I play on the floor pleaseee

Xiyad dengan Tok Ki dia. Ni kat umah jiran la ni. Akak ipar aku sebelah tu due dlm bulan 11 or ujung bulan 10. Mana la tau sama tarikh lahir ngn Xiyad..memang cara lah!!! Aminnn..ehehehehehe. Tu muka dah boring nk duduk or bak kata ayah mertua aku "Oooohhh dok kenal ayah dia saje..nok ke ayah dia sajee". Aahahahaha.

Xiyad with Tok Ki (Grandpa)

Time raya ni gak Xiyad "dapat" banyak benda baru. Dia start merangkak pelan2. Nak makan sesaje. Time beraya kami suapkan nasi impit lah, nasi minyak lah. hehehehe. Ayah mertua aku tu lagi la, siap kuih loyang pn disuapnya. Tapi alhamdulillah xiyad berak ok je tiap pagi. So maknanya sistem penghadaman dia pun works nicely.


Hehehehe..Xiyad dan Tok Ki nya

Ok..stop dulu lah..taknak panjang2. Kita update slow and steady. Selamat Hari Raya Aidilfitri semua~~~ Maaf zahir dan batin. Umah aku sentiasa terbuka sapa nak datang. Takyah tunggu "open house" lah. hehehe
 

8 comments:

zurainah August 27, 2012 at 11:24 AM  

yeaa..kami nk datang..ahakss..

HEMY August 27, 2012 at 11:59 AM  

boleh..mai lah...aku nk lawat umah baru ko gak lah..tp tak tau kat ne

zurainah August 27, 2012 at 3:49 PM  

hehe..nk dtg bgtaula t..t pen tnjuk jalan..ekeke

Erina Asmawani August 28, 2012 at 9:37 AM  

Hololohhhh..encemnye Xiyad pakai baju melayu ngan kopiah! Mata tu bersinar2 macam nak duit raya..hehehe

Gambar ngan Tok ki dia memang smart!

Camat Hari Raya Xiyad! Nak duit raya meh datang umah acik..ley main gusti2 ngan Aqil :D

HEMY August 28, 2012 at 10:50 AM  

huhu...31hb ni kot leh beraya2 ok tak...jom jom..hehehe

sri noraima othman August 28, 2012 at 1:57 PM  

dah nmpk kehensemen xiyad.bersinar matanya.selamat hari raya semua!!!

HEMY August 28, 2012 at 3:16 PM  

selamat hari raya aima

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP