Terawih entah ke mana

>> Tuesday, July 24, 2012

Aku mai lambat hari ni. Kul 9 baru smpi so aku leh balik kul 5 lah n bukan kul 4 (++). Sebabnya? Ni sume untuk Xiyad lah. Dia bangun sahur dlm sejam gitu..jadi lepas sahur kena tidurkan balik. Memang lah dia tido. Tapi dia tido nyenyak je nampak. Jadinya bila pas smyg subuh aku tido sekali ngn dia and dalam kul 7 tu nk anta dia nurseri, tak sampai ati tengok dia sedap je tidur.

Pagi tadi plak ujan tempat aku. So aku decide tidur sekali ngn Xiyad sampai kul 8 lah. Kira masuk kul 9. Hmmm..And dalam kul 8 kebetulan Xiyad pun bangun puas tido. Aku hantar la siap berpayung jalan kaki cam biasa tapi pagi tadi tak pakai kain batik.

Semalam aku balik awal kul 4, tapi aku singgah kedai moto. Aku mesej cembam aku kat kedai moto tak reply. Tau dah mesti tido. Siap sume, aku balik dlm kul 6. Memang tengah tido ngn Xiyad ha..Bini aku bangun2 je

"Haa..kul 6 dah? Tak masak lagi.."

Terus gegas ke dapur. Xiyad pn terbangun masa tu. Aku pun tolong la mana yang patut dek nampak kalut je kan. Rebus jagung potong sayur mana patut, bagi makan Xiyad pa sume. Sekali ayam hangus plak. Hahahaha!!! Akibat gi membasuh pinggan. Dah la ayam ada tu skit je. 

Dah satu hal pergi market time2 tu gak ngn Xiyad beli ayam. Aku bawak Xiyad saja tgok dia boring kan. Hahahaha!! Sambil kuar tu sambil ngeluh kat XIyad "Mak  awak ni lagi kita tolong lagi ancurrrr". hahahahaha!! Alaa..tapi tu gurau seri rumahtangga je.

Sempat la masak ayam utk Nasi ayam tu..nyum nyum sedap. Abeh berbuka aku dok try tidokan Xiyad punya la susah dia dok aktif lagi. Last2 ngn aku2 tertido smpi sahur. Terawih ke mana, Isyak pun time sahur. Tunggu bini aku seterika baju le ni smbil tggu Isyak. Hahahaha!!!

Malam ni nak terawih!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP