Pavillion KL with Keri & Jard

Alkisah lepas Travel Blogger Meetup beberapa minggu yang lepas, aku sempat menyinggah ke Pavillion ni haa yang memang tak pernah jejak sejak dibina beberapa tahun nan lalu di atas tanah DBKL yang meragukan approval pembinaannya rumors kata. Ada tiga plan pas meetup tu sbnrya;
1. Jalan2 shopping baju n kasut utk kerja baru
2. Ke Rojak Bellamy layan rojak dengan harga yang berpatutan.
3. Shooting session ngn Keri n Jard

Tapi sebab plan 1 n 2 agak jauh distance nye. Kena make up our mind. Walaupun cenderung nk ke Bellamy Rojak tu sebab gaji tak masuk lagi nak bershopping, but oleh kerana dah dekat..kami singgah la jua. Keri, nk masuk parking baru cakap mahal parking..Kalu bgtu awal, boleh digunakan utk alasan kukuh ke Bellamy Rojak terus. Huhuhuhu!!

Pavillion KL

Sampai2 terus semayang kat surau basement. Kebetulan kami park kat floor yg ada surau. B2 rasanya. Then alas perut makan Hot Roll first time try. Agak nice juga. Keri tak beli sebab dia blasah sandwic kat meetup. Then terus ke Tokyo Street. Feeling2 Japan la jejap bini aku dengan pokok daun warna warni gitu Hehehehe.

Pavillion KL - Tokyo street

Hai..saya kat Jepun tawww~~

Pavillion KL - DC shop

Keri dengan pose kebapaan beliau

Mekasih kat Keri & Jard yang menyorong Xiyad masa kami browse barang kat Daiso. Siap bayarkan dulu necktie yang dibuat main oleh Keri. Aku tgok Keri cam ok je nyorong Xiyad, cargas la aku n Cembam shuppin. Hahaha. Silap tak amek gambar Keri n Jard with Xiyad. Macam kapel yg punya anak n resides kat Japan uollss!!

IMG_1990

Jard dan Kimono. Alkisah Jard gi approach satu gadis Kimono kat satu kedai ni utk bergambar. Gadis tu pn sportin je. Tapi yg klaka jard siap "eh eh..errr haa..arigaito gozaimas" siap bow kat minah tu..hahaha...betul2 amek feeling jepun la si Jard ni. Apa Jardah siap bow ngn amoi cina. Hahahahaha!!! Layankan je lah.

Sebenarnya nk wat agenda 3, amek gambar org lalu lalang, kandid pa sume. Siap bagi Jard try zoom lense. Tapi rasa cm xbest nk stay lama2 n pencarian jalan kuar utk lepak kat kaki lima pun agak terbantut. So sudahnya photography session kat  dalam je lah. Lainkali lah ek Jard, Keri!!

Pavillion KL - Action City

Xiyad yang behave spnjg browsing session

Lepas dh agak boring n layan kedai Marvel & DC (gambar lanjut kat blog efendism. Klik je gambar), kami pun kuar dengan membayar parking 6 ke 7 hengget ntah utk stay yg xsmpi 2 jam. Huhuhu. Then kami bergerak ke Rojak Bellamy.

Rojak Bellamy ni aku pi skal ngn opismate dulu. Memang best la rojak dia. Tempat dia plak aku xpenah jejak. Bila pi tu, sindrom "oh, ada tamadun kat sini" terus kicked in. Makanan dia harga agak murah. Teh ais singgit weh. Memang eksaited la nk kenalkn kat Jard n Keri. Sekali bila smpi dh tutup dah. Kata pekerja situ mmg bukak smpi 7mlm. Tapi dh abes dh makanan utk dijual. Tuddiaaa!!!

Sudahnya kami singgah kedai ikan bakar yang tak start niaga lagi sbab depa ON malam. Mujur leh order air. Haus giler weh masa tu..then dapat la layan cengkodok ngn tapai gitu. Lepas ngeteh aku anta Jard n Keri ke KL Sentral. Huhu~~~

Comments

Masy said…
cam menarik je tempat ni. nk pegiiiiiiiiii
HEMY said…
??bukan ko dh gi pavillion ke?
Masy said…
dah.. tapi x pasan lak tempat jepun2 ni. hehehheh
bila nk beramah mesra dgn kita plak?

hehe...nk jumpa xiyad
HEMY said…
Masy..ceh..ko lagi KPOP sebenarnya..hahaha

GKSB..lama xmuncul cni..huhuhu..ada plan turun utara aku habaq naaa
❀aRaBeLLa❀ said…
lenkali ajak aku sekali tau kalu nak buat photography session..lama dah x outing!
HEMY said…
cane nk ajak tak balas wassap aku...puiiiii!!!
Erina Asmawani said…
haah, x pasan plak tempat jepun2 ni masa pergi Pavi longggg time ago. Mungkin tempat jepun ni baru bukak agaknya. Niceee..

Stroller Xiyad tu smartlah,ley jadi carseat kan? brand ape tu?
❀aRaBeLLa❀ said…
kahkahakah! ala kalo sesaje ko nak wassap aku mmg le aku malas reply..hahaha
❀aRaBeLLa❀ said…
kahkahakah! ala kalo sesaje ko nak wassap aku mmg le aku malas reply..hahaha
HEMY said…
Erina.aku nye ntah branded ntah idak.germany katanya brand hauck..tapi takde la hauk sangat..hahaha

aku bli 700 campur carseat tu..takde carseat tu ko leh gak letak dlm stroller..tp xiyad mcm tak suka dlm stroller..tu letak carseat n attach tu

Arabella; ari tu aku wassap sebab nk tanya something la.aku tggu reply dulu la nk tau ada ke tak orang nya..kang berbuih tangan je naip ye2 tak dibaca..hahahaha
cikceriacorner said…
dulu masa tinggal kg baru dkat ngan bukit bintang..tp xpenah singgah pavi..ni nak dok jauh..nak masuk bukit bintang pon malas..sebab jam..heheh
zella y said…
aku xpernah lagi masuk pavi...hahahhaha