Xiyad dan perkembangan tumbesarannya

>> Wednesday, June 6, 2012

Esok balik KL. Ingat nak spend seminggu kat Ganu ni..tapi sebab adik ipar aku nak berangkat ke UK untuk lanjutkan PHD dia, maka family in-law aku ni pun ke KL lah untuk menghantar beliau yg bakal flight most probably Jumaat ni.

Ni tak tido lagi sebab terlayan citer korea The Chaser plak dah..hahaha. Pasal pembunuh bersiri yg aim pelacur2. Tersangkut plak. Tu yang tak tido2 lagi ni.

Aku dh bawak gambar2 wafa balik kampung ni dlm hard disk external. Tapi bila try wat album tu lambat plak dia proses. Slow sket processor laptop ni. Ilang mood plak. Lagi 4 pages je nak siapkan yg album tunang tu. Takpe la balik sok aku pulun la buat. Lepas ni kena siapkan yang solemnization plak..huhuhu...banyak lagi pages. And ada kawan mintak amek gambar aqiqah anak pada kawan dia gak later next month. So kalau tak siap cepat, bertindan2 plak la karang keje wat album. Lama dah tak bz buat album custom ni. Macam2 pilihan dh pengantin kat luar tu nak jimatkan kos.

Oh..nak citer pasal Xiyad lah.

Lepas pada hari kami temukan Xiyad dengan someone yg kami nk jadikan nanny tu, and dia ended up menangis kaw2..kami ada cari tempat lain utk babysit Xiyad. Yang sorang tu bila dia pegang tak nangis pun. Tapi sebab dia ada anak pra-sekolah and jaga 4 org budak yg lain, n aku tgok budak tu pn galak nk kiss pegang2 xiyad and bila mak dia tak kasi dia cam tolak xiyad gitu kan. Aku try cari len terus la n simpan akak tu as option terakhir.

Next kami try Daycare Ainaa Cerdik. Dapat naik tingkat atas utk budak yg tak pandai berjalan lagi. Budak 5 orang kat atas tgh baring2 meniarap...tunggu masa nak tido. Sempat sembang2 ngn adik yang nak jaga tu kan. Macam ok. Dah setahun dia keje jaga budak. N skang around 90% decision anta ke situ. Tapi akak yg first try kami tu mintak anta xiyad ke dia utk try lagi. Kami prefer akak tu jaga sebab dia penah jaga anak kawan cembam. Rumah pun bersih. Tapi dia kata Xiyad kuat nangis. Padahal smpi skang ni, aku dh bagi xiyad orang lain pegang, memang tak menangis langsung. Kira akak tu sorang je so far yang Xiyad menangis tak beragak bila dia pegang.

Akak tu ada kata susah jaga budak tido buai. So sejak pada hari tu, aku trytidokan Xiyad atas lantai je and alhamdulillah smpi skang dia memang tak tido buai dah. Percubaan kali pertama aku tu rupanya berbuah smpi la skang. And Xiyad nampak lagi lena gak tido bawah. Cumanya skang bila lena petang..malam lambat plak dia nk tido...kadang tu bangun tengah malam meniarap sana sini, gelak lah..macam2..kena la layan dia barang sejam sebelum dia tido balik tu.

Hehe..phase lain dah si Xiyad ni skang..tengah membesar budak tu =]

2 comments:

zonaku June 6, 2012 at 7:43 AM  

mmg la membesar... xkan mengecik pulak.


yang dewasa ja sibuk nak mengecik...

Masy June 6, 2012 at 7:44 AM  

mohon xiyad tembam lg pls. hihih. tp bagus gak dia slim camtu, tak lenguh nk dokong lelama..

takde pun kuat nanges budak tu.. ade la tu dia rasa x rasi gaknye.. hmm

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP