Siap dah satu!! Tapi???

>> Sunday, June 10, 2012

Yeah!! 1:31pagi!!

Siap satu album kawan aku untuk majlis Nikah tempoh hari. Memang slow sket progress. Aku pun dah tak ingat apa yang buat slow..tapi takde la slow..OK je sbnrya. Tapi mungkin aku sendiri rasa lambat sebab ni pestime utk banyak benda.

Pestime kena compose 40 keping punya album. Selama ni aku nye 22 pages. Sebab my fren guna groupon deal nye kupon, so wat 40pages macam offer deal tu lah. Jadi memang lagi byk page kena buat ==.

Then pestime gak guna saiz album 8.5x11 inci yg aku rasa sangat awkward. Saiz default gambar kita capture adalah 8x12. Jadi nak compose gambar2 dalam saiz canvas 8.5x11 ni jadi payah. Jadi susah nk guna semua ruang. Memang jadi tak cukup ruang or terpaksa potong kiri kanan lebar gambar.

Pestime jugak kena siapkan work kita tu kat third party software printing shop tu. Bagi ukuran tapi bila kita masukkan dlm software tu masih ada lari. Kita pulak tak tau camne gaya dia punya printing. Terpotong macam mana setiap sisi tu.

So lepas dh kompemkan ngn kawan aku and dia bagi green lite utk proceed, aku pun proceed la. And sejam tadi aku anta dah album tu dlm bentuk project work macam yg printing shop tu mintak. Kita tgok la hasil dia nanti macam mana. Huhu.



JAHANAM!!! NATANG!!GHAPLAH TERKOIS!!!

aku baru nk publish post ni, sekali aku cek emel ada emel kat inbox kata delivery error utk emel n work project aku anta tadi. Argh!!! Aku forward je lagi skali..dah..nak gi tido. sok pagi je la aku cek smpi ke tak keje aku tu kat dia

3 comments:

Pocket June 10, 2012 at 5:23 AM  

mail besor sangat tuuu:D

beb!! bila dah siap printing nanti,
taruk la gambo kat sini,
bleh kitorang jeles ngan 'penghasilan-kerja' tahap dewa kamu:D


ohh.. i miss the old days

zonaku June 10, 2012 at 10:18 AM  

hahahaa... tapi minimisekan pic y ada part time models a.k.a kak/adik pacak ye....

HEMY June 11, 2012 at 11:21 AM  

hehehhehe..dah diterima dah gambar smlm..legaaa..tggl tgok hasil album tu nanti

gambar korang zona, mmg kena masuk semua nk compensate pages2 album

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP