Citer skit pasal Bersih 3.0

>> Tuesday, May 1, 2012

Rasanya dah reda sikit kot pasal Bersih. Kalau masa hari kejadian tu, facebook mmg dispam sana sini pasal bersih..yang anti bersih ke atau pro bersih. Masing2 menegakkan pendirian. Aku yang dari dulu lagi suka jadi pihak neutral. Bukan bermaksud aku tak amek port, or takde pendirian..tapi bila kat neutral side, ko leh tgok, perhati and analisis kedua2 pihak dengan lebih baik. Kalau yg dh ada pendirian ni payah. Hangpa jerit la kuat2 kat telinga tu citer pasal keburukan nyata side diorang, smpi mampus tak dengar. Hahahaha!!!

Aku layan video2 dari bersih, yang diuplod pihak PDRM..baca mana patut lah. Tak koser nk bukak semua kan. Tapi mmg nmpk la media yg dicontrol kerajaan memang putar belit. Aku tgok video yang bawak keta polis terbabas tu pakai helmet. Aku tgok 3-4 video dr macam2 sudut dh..memang pakai helmet. Tp bila kuar paper, kata kepala dihentak objek smpi pitam..err..mana gi helmet.

Bila aku tanya kat facebook mintak kepastian "yang bawak keta tu yg pakai helmet ke", dh kena sound plak aku katanya bawak citer. Bwahahahaha!!! Cam gampang..aku tanya sebab nak paham benda sebenar le bhai~~~ Aish lantak le kome.


Kita pernah dengar "Niat tak menghalalkan cara" kan? Memang aku tau niat bersih tu nk buka mata dunia, yang election kat Malaysia ni memang korup. Aku tak nafikan lah yang tu. Tapi bak aku kata kat komen2 FB lah. Kalau yg pergi tu sume memang berniat macam ni, yang memang faham perjuangan, insyaAllah tak jadi pape lah ye dak. Kena sembur camne pn, just lari, takde nk buat benda2 lain. Kenapa aku kata tak patut melawan? Sebab kita bukan macam mereka. Lantaklah polis nk salah guna kuasa (If), tapi kita ni tahan je sebab tu memang niat kita kan? Kita nak berarak aman. Ni pendapat aku lah kalau ikut betul pada niat.

Tapi sesetengah yg pi Bersih tu sebab nk thrill, nak join lari2 kena kejar polis, nak try sepak2 sana sini rebel..tu yang payah. Benda yg membabitkan rebel / memberontak memang senang dpt sokongan. Ni lumrah manusia lah kan. Takpe lah..aku tgok status FB siap tulis

"Jangan batalkan pahala kita dengan meriak2 diri bila dh join bersih"

Aku just harap mmg dapat pahala lah. Dah..aku bukan nk citer sangat. Aku nk share video kat atas ni...terbaekkk..haaaa~~ amek kau nyonya...dok jerit

"get out of this country...get out of this country white idiot"

Sekali kena tepek sekali..muka tu expression macam nk sembunyi dalam tanah kan? Bajet nk nampak wira la depan kamera, kot masuk tv "wow..minah di berani bersuara..hebat patriotik!!". Sekali orang tu dok sini kan...haaa...Skang ko tanggung le malu ramai2 tgok video ni...bwahahahaha!!!
 

2 comments:

Masy May 2, 2012 at 8:09 AM  

yg pesen2 mcm ni mmg aku x paham. setakat datang nk tunjuk terer pastu kongjaq cenggini, baik laa toksah tunjuk muka. menyusahkan org lain je.. bongek betei. hadoihhh

HEMY May 2, 2012 at 11:09 AM  

hahahaha...rasa mcm dh buat sesuatu yg hebat la kan..skali...zasssss!!!!

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP