Alkisah tali pinggang sakti

>> Wednesday, May 2, 2012

Lepas sekian lama aku last pergi interbiu, aku dapat la panggilan pulau, eh interbiu isnin lepas sebelum cuti tu haaa. Tapi wa bukan nak citer pasal interbiu ngn sapa ke apa pun. Ni nak citer alkisah preparation dia..Hahahaha!!

Disebabkan bertahun dh keje kat tempat cari makan skang ni dan ditambah plak assignment kat Cengkerang dulu, aku memang dok pakai jeans dan t-shirt je ke tempat kerja. Dh la t-shirt, t-shirt free plak tu. Kadang t-shirt rumah sukan adik aku pn aku pakai gi keje. Bwahahahahaha!!!! Jadinya bila ada panggilan pulau camni, memang le kena sapu2 sawang kat baju2 kemeja lengan panjang aku tu haaaa...nak cari balik tali leher ntah kat mana aku letak sume tu kan. Sijil? Hmm..aku pn tak tau dh nk bawak sijil pa.

So lepas dpt emel panggilan, aku pn terjah gobok aku tu..selak2 kemeja..ada dh idea nk pakai kemeja pa..carik seluar slack tak jumpa. Korang tau tak aku ada sehelai je suar slack? Tu pn aku beli masa last interbiu bulan puasa tahun lepas. Sebab memang dh takde. Hahahaha!!! So cuak le beta bila suar tu takde. Upanya bini aku sangkut je kat hangar. Ok lah. Then satu lagi masalah tali pinggang!! Sebenarnya aku dh cari tali pinggang ni tahun lepas lagi. Lepas interbiu last year tak jumpa haaa~~~~ Aku kadang nk pakai ngn jeans kan. Nak beli malas sebab dh tau mesti ada mana-mana. Tp sebab dh urgent, ari jumaat ari tu aku beli gak la kat jusco.


Malam sblum interbiu, aku pn siap2 la kuarkan kemeja2 yg berjaya masuk pencalonan. Ada la 3-4 helai yg masih nmpk baru. Ahahahaha!! Nak kena matchkn dengan tali leher. Aku ada dua helai je. Dua2 warna merah gelap. Satu tu ala2 coklat skit. Baju plak takde yang cerah..Haa...bagus lah tu yeee..Lepas dok padan sana sini, baju coklat telah dipilih utk dikenakn dgn tali leher kedua yg dh lama tak guna. Selalu pakai yg lagi satu tu merah, padankan dgn baju pink. Cuma kali ni cam tknak pakai pink tu.

Tali leher plak siap kapas dlm dia tu nk terkuar2, menggelembung dh haa..ahahaha...adjust2 sterika kira ok lah. Mana tak nya, tie masa matrik lagi. Bukan aku beli, aku pn tak tau dari mana datang. Hahahaha!!! Sekali smpi turn suar aku disterika.

"Eh..ni haaa...tali pinggang"

Bwahahahaha!!!! Deymmm~~~~ Upanya misteri tali pinggang selama ni tersisip rapi kat suar aku yg disangkut lepas puasa tahun lepas punya interbiu. Bwahahahaha!!! Memang jahanam btol lah. Upanya bini aku tak basuh pn suar tu sebab tak berbau pn. Yelah pakai skali tu je kan. Patut la tak jumpa langsung tali pinggang tu. Adeh lah..

So aku pergilah interbiu ari tu dengan baju coklat bapak aku time aku matrik dulu, tie pn time matrik dulu, kasut dh berlubang tapak hantaran tunang. Harapnya dapat la respon n offer dari company tu..hehehehe. Berkat tali pinggang sakti mungkin

2 comments:

Masy May 2, 2012 at 3:21 PM  

ooo ingtkan kisah apee la psl tali pinggang tsebut... ceh.. hehehe

HEMY May 2, 2012 at 3:30 PM  

hahaha...time kasih kerana sudi menanti

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP