Imunisasi Xiyad bulan ke-6. Dihalang oleh Jong Kook?

>> Thursday, April 19, 2012

Hahaha~~~ Assalamualaikum semua

Ajaib sikit hari ni, kul 7:21 pagi aku ada depan PC. Haa..aku tak tido balik sebab nak ke klinik ngn Xiyad. Dah time cucuk bulan ni utk Xiyad. Aku takde la tido awal pn malam tadi..1:30 pagi gak. Tapi gagah kan mata lah pagi ni kan. Ekekekeke. Tu Xiyad tgh meniarap main mainan dia sambil tgok ulangan Chelsea lawan Barcelona. Hahaha.

Aku nak gerak kul 7.45 tadi, sekali bila panggil mak upanya mak tak tau plak nak gi pagi ni. Dia kata Wife aku bgtu nak gi ari ni, tapi dia ingat pas balik sekolah ngan dia. So, bila mak kuar dari bilik dia, mak terus bagi makan Xiyad and mandikan dia. Ikut aku tadi nk mandi pas blik klinik. So bila mak wat dua benda ni, aku sbg opportunist ni, layan la tido kejap..bwahahaha!! Kena gunakn masa yg ada. Bila mak bangukn mmg mak dh siap pakai baju sume tggl nak gerak. So aku just capai beg n kuar.

Sampai klinik kul 9.20 camtu. Ujan renyai yg laju masa nak kuar. Keta plak park luar. Kena la jalan dulu ngn payung, kuar balik payungkan Xiyad..situ pn dh 15 minit. Aku sll ke klinik dlm 10.30 cmtu. Ari ni aku awal sbb bajet leh settle awal. So aku tak meseg pn team lead aku aku ada appointment. Sekali bila smpi awal tadi ramai plakkkk~~~ Dem. Masuk je klinik..Xiyad dok ngn mak, aku tgok sofa tu kosong, aku bantai baring tido situ. Bwahahahahahaah!!! Aku mimpi je dlm klinik siap mimpi masuk runningman, Jong Kook kunci aku taknak bagi menang mission. Bwahahaha!! And last sblum bangun aku mimpi dh siap mak panggil balik, aku siap kata susah nak bukak mata, nak keje dari umah la. Then kuar2 selipar aku ada sebelah je tinggal. Sekali tu sume mimpi. Ahahahahaha!!!

So balik umah tadi dlm kul 10.30. Ni baru sampai 10 minit lepas. Okay..nak layan keje skang. yiehaaaa!!! Oh ye, berat Xiyad turun dari 6.04 gitu jadi 6kg je. Hmmm...takpe la..yang penting sihat. Hehehehehe!!!

5 comments:

Masy April 19, 2012 at 11:37 AM  

mmg pesen mimpi merepek2. hahahaha

Fiza Z. Abidin April 19, 2012 at 1:37 PM  

berat turun sbb dia dah lasak kut....biasanya budak kalau dah start lasak berat cam turun sikit kan...xpelah asalkan sihat...

amboi sempat tido kt klinik..

wHoSeNa April 19, 2012 at 1:52 PM  

layan running man jgak ker??hohoho

HEMY April 19, 2012 at 3:02 PM  

masy..tak merepek pa..berkait dgn keadaan semasa..hahahahaha

fiza, tu lah..lasak skit..tp tak turun pn sbnrya..just tak naik

whosena, layan..episod 78 dh

Pocket April 20, 2012 at 1:08 AM  

patutnya berat turun tu perkara yg tak bagus, tp tak per, sila teruskan bagi makan susu banyak banyak :D

kiranya ko buleh landing kat maner jer sampai 'DeepSleep' lah yer!!
peh!! satu ciri ciri bapak bapak mithali tu... heheheh:)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP