TitleLess Monday

Yehh??

Lain plak muka Xiyad gambar ni. Macam anak Orang Laut belah Ganu dah ni..ekekekeke


Pagi tadi aku mandi dulu sblum smyg subuh. Jadi segar skit. Macam besa sblum smyg aku Play bacaan Yassin dari Syed Al-Ghamidi kat Iphone tu. Then abeh smyg baring tepi Xiyad layan dia smpi abeh bacaan tu. Tu kira rutin pagi tiap hari. Terapi Qur'an gitu.

Pagi tadi tak berapa nak mengantuk lagi awal2 tu. Jadi aku layan la Xiyad ni. Then alang2 aku potong kuku dia. Kepala dia tu dah calar balar dh dia dok garu kepala sana sini. Memang cepat tol tumbuh kuku baby ni. Cara paling senang nk tau nk potong kuku mana, aku akan amek tangan dia tu..then garu pipi aku. Mana yg pedih tu mmg tajam le kuku dia..hahahaha.

Tapi yg klakar nye, Xiyad ni macam dh paham dh bila potong kuku tu. Bila aku pegan satu jari tu and start carefully nak potong..dia akan tarik2 jari tu..ahahahaha!!! Then aku cakap "jangan tarik2..ayah nk potong susah. Trust me. Ayah pndai dah potong. Mana ada kena daging dah". Then aku dapat rasa dia cuba percaya kat aku. Tapi kali ni ada bunyi macam tahan napas dari dia...bila dh potong tu, dia punya bunyi lega tu..bwhahahaha.."aaahhhh~~~~". Klakar gile.

Disebabkan memang careful gile nk potong, lambat la skit. Jadi bila dh lambat tu maybe dia makin cuak. Last2 Xiyad tarik tangan yg pegang jari aku tu, then dia isap jari aku. Ahahaha. Distraction method la kira. Aku dh gelak sendiri dah "oitt...camne ayah nak potong ni~~~". Then dia akan wat bunyi macam2 le. 

Rutin pagi aku gitu la. Kalau aku ngantuk aku baring tepi dia then aku tido. Kalau dia nangis aku bangun la. Tapi selalunya sejam gak pas subuh tu dia lepak diam..pastu dia stat ngantuk, aku bagi la susu. Kalau taknak, terus masukkan buai. Skang dia kena ulit (dodoi) baru leh tido sebab nenek dia dok dodoi macam2 lagu..hehehhee

Comments

Masy said…
sian xiyad tak abes2 traumanya hahaha. namun pengalaman membuatkan dia lebih dewasa hahaahahah
wHoSeNa said…
muka sebijik dah mcm bro..yg bestnye tgk baby nih...setiap mggu muka die akn ubah2 kan..my oppinion la...heee
HEMY said…
haha..mmg trauma tak mudah ilang masy

whosena, memang pn...tiap mggu berubah..kadang lain pose pn dh lain muka