Engagement Day of my Sis

>> Monday, March 12, 2012

Aku cuti seminggu stat ari ni. Memang dok umah mak aku ni asek nak tido je kalau tak on laptop. Tidor siang memang best giler ah..nak bangun susah..dah bangun plak nak tido lagi dan lagi..hahahaha!!!

Sabtu ari tu adik aku yang 2nd last dilamar orang. Majlis merisik dan bertunang yang kami wat simple je. Just invite 2-3 jiran paling dekat dengan umah je datang. Kuarga belah laki boleh tahan ramai. Sebab diorang ada lagi satu event kat area kampung sabak bernam ni jugak. Tu yang ramai boleh mengiring tu.

Aku balik dari KL jumaat malam. Sedey takde sesi tenis malam tu. Jadi plan balik lewat tak jadi..balik la pas maghrib je. Aku baca tweet kl trafik update MRR2 and Sg Besi ke KL jem teruk, siap ada roadblock. Siak ah..so aku amek highway Shah Alam kampung lombong tu, tembus batu tiga then terus lalu jalan ke ICT-Meru. Smooth je.

biba's E Day

Wakil pihak aku utk bercakap masih sama macam time aku tunang dulu. Tapi majlis terlambat start, jadi sempat pakcik Amat ni ke umah org lain jadi jurucakap bertunang gak. Plan kul 3, tapi 4 camtu baru start. Tapi no rush pun.

Biba Engagement

Adik aku ni balik Rabu malam. Aku anta mak ke umah adik aku lagi sorang. Tu yang kamis n jumaat aku mintak kerja dari rumah. Sebab takde sapa nak jaga Xiyad. Ada la adik ipar aku tu. Tapi kalau ada option kerja dari umah, why not kan? its a better option.

IMG_0415

Ramai yang tersilap agak mana satu mak tunang adik aku ni. Sekali yang ni ha..sempoi je orang nya. Siap leh gurau2 lagi.

IMG_0426

Dapat cincin ngan rantai haa adik aku..best lettewwwww

IMG_0432

Time ni mak si laki siap gurau "menggeletar tuuu tangan dia". Ahahahahaha

IMG_0440

biba's E Day

Tak amek banyak gambar sangat. Ni sempat la amek kejap sebelum tunang beliau didera tolong basuh2 pinggan. Ekekekeke. Bagus2..

biba's E Day

Pose sikit..training

Biba's E-day

Kami tak setkan pn berapa lama nak tunang, and berapa hantaran. Kami dh awal2 suh tukang cakap tu kata semuanya terpulang pada discussion among adik aku n tunang dia lah. Jangan tak masuk akal sangat sudah.

Tapi aku gurau mintak 14K..bwahahahahahaha!!!! Semoga time tunang be frank to each others. Kenal hati budi betul2...jadi bila dh kawin tak terasa macam kawin ngan orang lain n masing2 tuduh dah berubah la pa benda.

6 comments:

Masy March 12, 2012 at 8:55 PM  

congtazzz congtazzzz

lawa adik ko ni. tunang dia pon ok gak kelihatannya. mak dia nmpk muda hoh

HEMY March 12, 2012 at 10:11 PM  

makin besar la idung adik aku niiii

zonaku March 12, 2012 at 10:13 PM  

congtrazzzz....


adik ko berseri... sama cantik sama padan kelihatannya.

bakal mak mertua dia mmg kelihatan muda, kalau kata kakak pun org percaya ni.



moga jodoh diorg ni berkekalan hendaknya

Erina Asmawani March 13, 2012 at 12:11 PM  

congtazzz adik si hemy..bagai pinang dibelah2..mmg sepadan..bakal omak metua nya pun nampak happy go lucky je :)

muka adik ko dah macam lofa plak aku tengok..tantek! :)

❀aRaBeLLa❀ March 13, 2012 at 4:25 PM  

betul la adik ko rupa lofa pakai tudung..

Hemy kacak,  March 13, 2012 at 7:28 PM  

Aku kata muka adik aku cm lofa lpas tgok drama lofa pakai tudung yg jadi pembantu kedai awal ashaari tu.xigt pa nama drama.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP