Bukit cherakah a.k.a Bukit Cahaya Sri Alam a.k.a Taman Botani Negara

>> Monday, February 6, 2012

3 suara..eh, 3 nama..tp merujuk pada satu tmpt yg sama. Situated in S.Alam, kunjungan kali ni, aku nmpk byk pembaharuan yg sedang dlm proses pembinaan. Ada 3-4 model bot nelayan yg hampir siap dan 2-3 bangunan yg sdg dibina. Tapi tulah, yg aku prasan taman kat malaysia ni, macam taman asian aku tgok aritu..benda baru ye ye la depa nk buat. Tp yg lama2 ni tak terurus dan tak terjaga lgsug. Bajet pembinaan bau tu better salur utk cantikkan or preserve tempat2 lama lagi baik.

Cam besa kt taman botani ni, kalu x naik beskal, better jln kaki. Tram nak msuk mudah sket nk dpt lpas beratur. Tp nk kuar masak tggu. Bukan pasal xckup. Tp ramai visitor yg stat nek dr entrance tu x turun dh tram. Pusing2 mcm xde pa, msig2 pakat x turun n round tempat tu atas tram je. Hahahaha

Bila dh bjln kaki plak dlm tu tanpa niat murni berjogging, mmg sekejap je la rasa bk blik. Penat, panas, haus n berpeluh. Mujur aku lmbt peluh dek stamina dn aturan pernafasan yg dh terbesa buat time bersukan. Kali ni bwk xiyad plak. Memori tol. Dulu masuk time kapel haa..ni ada anak dh. Tak bwk stroller plak. Mmg payah. Dok dlm carrier panas sket..kena la dokong mcm besa je bila xiyad dh meragam. Takpun carry sepupu n anak buah plak. Hahahaha

Lepas msg2 dh mls nk jalan, kami berjalan kuar. Ate tunggu tram x smpi2 haa..blikn eskrem kon tu utk sume before left the place mkn tghri kat luar. Nak bawak anak paman men boling, tp paman minta diri dulu.

Memang kalau bwk anak kecik ke tmpt ni pastikn ada stroller ye. Time panas2 camni aku tak galakkan la. mujur tasi redup dan berangin.

2 comments:

anwar,  February 8, 2012 at 11:33 AM  

mcm model jual barang baby lak.. jual carrier utk baby ;)

HEMY February 8, 2012 at 12:05 PM  

boleh gak tu..ekekekeke

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP