Wife punya pasal hilang sejuta...

>> Tuesday, January 10, 2012


Tadi bangun tido kul 10.15. Tidor lepas maghrib dengan niat dodoikan anak..bapak2 dia skali lelap. Bangun2 sambil makan malam layan Money Drop tu haa..ni kali ketiga aku tgok. Yang menarik pasangan couple muda ni haaa...

Tetobe sampai kat satu soklan ni. "filem apa yang diarahkan bersama Ahmad Idham dan David Teoh". So pilihan jawapan dia;

1. I'm not single
2. Damping Malam
3. tak ingat
4. tak ingat

Kalau korang masih ingat kat blog ni aku citer, ada 2 events yg klakar bila diingat balik pasal si Cembam ni. Pasal kepercayaan. Bukan dalam relationship, tapi benda lain. Ingat lagi citer dok caya kat Cembam mana letak parking sudahnya floor lain rupanya. Ingat tak citer dia kata ada stesen minyak siap merajuk aku tak percaya upanya memang takde. Haaa...Ekekeke. Ni bukan niat kutuk saja seloka laki bini.

Cembam pn citer "dah tgok dah ni ulangan yang ni...jawapan dia I'm not single".
"Ye eh?" aku pun percaya la..sapa lagi nk percaya kalau bukan laki sendiri...=p

Then aku tgok pompuan tu pn mmg pilih I'm not single...balak dia tu siap tanya 14 kali "uiii..banyak nye letak duit situ..yakin ke?". Pompuan ni siap dh nak abes masa cilok lagi 60K dari jawapan yang balak dia pilih..Punya la kompiden sekompiden Cembam ni haa...

Sekali...brapppp!!!! Jatuh lebih setengah juta pasal jawapan I'm not single tu.

"Ehhhh!!!!!!!", jerit bini aku.

Beb...siyes beb...masa tu wa paham gileeeee perasaan itu balak. Aku pn menyelami perasaan mamat tu sambil tolak2 tangan Cembam yg dok tepi aku. Rupanya jawapan dia Damping Malam. Aku tolak2 Cembam.

"ko ni..aku percaya kan ko tau tak" tolak lagi. "Kata kompem", tolak lagi
"ehh..aku ada tgok la ulangan rasanya..kan Ahmad Idham ngn David Teoh berlakon citer tu"
"OOOOO...pasal berlakon??!!! Tadi kata kompem", tolak lagi Cembam. "Karang kalau aku tak percaya kata aku tak pernah percaya...lebih setengah juta tau tak!!! setengah juta lebey!!!!"

BWAHAHAHAAHAHAHAHAHA!!!!! MENYELAMI WATAK SUNGGUH!!!

Lepas tu kuar plak soalan pasal had laju di kawasan sekolah. Cembam kata masa belajar lese 30km/j. Tapi jawapan ada 45, 35 and 110. So kompem antara dua. 
"yeee..orang blaja 30km/j. Dah tukar kot..amek paling dekat la 35km/j"

Tapi contestant couple tu split duit tu 20K kat 35 and 20K lagi kat 45. Last2 tggl la 20K je diorang utk soalan terakhir. Then AC melawak, "sepatutnya awak tau jawapan..awak kan cikgu!!" AC usik minah tu. Masa tu yang jawabnya aku..bwahahahahaha

"Saya bukan taknak percaya abang AC..memang la dia cikgu..saya nak percaya dia..tapi tulah..susah nak cakap..kang bergaduh plak..dah saya plak kena buat kerja2 rumah ni"

bwahahahahahahaha!!!! Seloka laki bini..





7 comments:

Mak Su January 10, 2012 at 8:47 AM  

aiyo, ngeri lah money drop tu... hehehe

hemy, tinggal 100K dalam akaun ... tu tak mencukupi tu untk persaraan.

pada satu hari nanti, 1000 belanja habih sehari, sedih :(

zonaku January 10, 2012 at 8:51 AM  

hahahhahaaaa...................

payah wei kalau x percaya cakap cikgu.... tapi kalau y camni punya senario.... blh tahan gak la.......

Masy January 10, 2012 at 9:01 AM  

hahahaahahah!!! mmg best dibuat bahan cembam ni hahahahha

Hemy kacak,  January 10, 2012 at 9:38 AM  

1000 yg tggl tp dh byk guna utk kebaikn diri xpela maksu

Haha...zonaku, x caya susah, caya lg susah

Masy, aku je leh bahan kn dia. Ekeke sbb kdg aku plak dia bahankn. Keke

jedi January 10, 2012 at 9:59 AM  

kekekek...nanti season dua leh la masuk bro...heheheh

*SiRibenMerah January 10, 2012 at 11:10 AM  

seb baik bukan real sejuta.. hehehehe

HEMY January 10, 2012 at 11:20 AM  

ekeeke...pastu ada scene tolak2 kat atas pentas tu kan..ahahaha

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP