Raya cina di ganu

>> Sunday, January 22, 2012

Tahun lepas balik ganu raya cina, otw balik KL tersangkut jem Karak smpi ke Gombak..memang rasa tobat nak balik ganu dah. Smpi terpaksa kencing tepi keta sebab terlalu sesak. Cuti umum smpi 4 hari mmg jadi pilihan la kampung jauh2 utara, selatan, pantai timur nak balik kan. Yang melayu pn tak lepas peluang.

Jadi tahun ni pn sama, balik ganu. Kami tolak pagi sabtu kul 5. Disebabkan jumaat ada meeting, takleh nk balik pas semayang jumaat macam kebiasaan. Tp ok gak sebab leh layan tenis dulu jumaat malam tu.

Adik ipar aku start drive dari kl smpi ke Kuantan. Best..ada tukang ganti. Then dari Kuantan ke Ganu lalu Jabor aku bawak macam biasa. Singgah Shell Cheneh macam biasa. Gerai jambu tu naikkan rega lagi. Air jambu tu 2 hengget secawan.


Ke kuantan sebab singgah tempat keje my other SIL si ateh ni haa..dia nak bagi barang Mary Kay..ate kalau korang pakai Mary Kay, adik ipar aku ni agen gak..dia leh bagi lagi murah seposen dari pasaran..amacam? Kekekekeke. Then dapat udang and limau 2 kotak..niceeee~~~~

Alhamdulillah segar mata pas sarapan kat Kuantan tu. Perut pn selesa walaupn pagi tu macam lapar gile..padahal sama je hari2 lain bukan makan pagi. Jalan jabor memang teruk..nak potong satu hal..time potong tu plak satu hal takut time potong tu kena tang jalan cam jahanam..Jadi kena xtra careful. Mujur tak ujan je yang buat smooth skit perjalanan.



Xiyad..smpi2 umah kasi bukak baju..bahang..hehehe..hero tengah isap jari.

Bila sampai umah in-law around 1.40 ptg gitu..baring kejap, semayang..lunch ikan fresh ayah gi mukat...besttt..aku kalau dok ganu ni tak pandang dah ayam. Mak mertua plak akan suruh perabih ikan yang digoreng tu. Memang mabuk protein aku kat sini..

Sok nak melawat aima plak...hehehehehe.

2 comments:

Erina Asmawani January 22, 2012 at 11:22 AM  

hololoh..xiyad dah tembam! nanti jgn lupa tgkap gambar Xiyad ngan baby kak aima ok ;)

HEMY January 23, 2012 at 10:48 AM  

Jap lg aku wat entri khas...ekekeke

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP