Kesedaran

Bayangkan kalau yang sembahyangkan jenazah mak atau ayah dia tu anak dia sendiri. Kamu rasa dia akan doa lebih kurang je? Paling kurang anak tu menangis2 berdoa mohon mak ayah dia ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Anda rasa doa dalam keadaan yang begitu sedih dan begitu meminta pada Allah, adakah Allah akan tolak doa anak itu? Mustahil..mustahil Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang akan menolak doa anak yang begitu sedih atas pemergian ibu bapanya


seriyes aku nangis sebak dengar..(takde la siap air mata..bergenang je) and terus rasa nak pandai uruskan jenazah...Tengah blajar online skang

Comments

Masy said…
mesti ustaz don ni kan.. aku x brani lg nk tgk, takot kang nanges huhuhuhu

gi la belajau, belajau dgn Acaii pun bole sbb dia ade offer aritu kot ade org nk belajau mandikan jenazah dgn dia. gi cari dia gi
HEMY said…
Aku blaja online dulu..hehehehe
syah shah said…
masa arwah nenek aku meninggal dulu, belajau on the spot terus praktikal.. memang sepanjang mandikan tu air mata toksah cakapla, dalam hati duk doa semedang... tu baru arwah nenek, aku harap aku berpeluang berbuat perkara yang sama untuk parents aku... aih.. sedih bila ingatkan semula...
green said…
waa..lama tak komen sini.

btw, aku skip bc post n terus taip komen ni :p