Xiyad dan susunya (==')

>> Wednesday, December 28, 2011

Smlm susu snow yg az-zahrah bg free masa deliver (free la sgt. Kompem dh kira siap2 dlm bil.haha) dh abeh haa.. Mmg buat pn jarang2 sgt. Tu bertahan 2 bulan tu. Kadang buat2 x minum pn. Tp start mggu lpas xiyad boleh minum smpi 4 OZ time pagi. Baru dia x rengek2. Mak masa tgok ari tu kata mmg xiyad x puas minum. Tu kejsp2 nangis kena susukn smpi xle nk wat keje.

Jadi, dengar nasihat.. Bg susu formula mmg nmpk la dia lg kenyang n tido n kalu xtdo pn xdela dia merengek2. Jadi susu pn abeh. Mlm td tgok kat rak tu mcm2 jenis. Saing2 dutch lady, dugro n lactogen ni yg plg murah. Adik aku last dulu mak aku bg lactogen elok je 9A haa PMR baru2 ni. 2x ganda gak rega dia nk banding ngn anmum, frisolex, snow dll. Harga susu plak baru je naik kan. Mikior le juge teman. Budak kuat minum. Ate amek susu mahal ni kang parak juge. Nk bli yg murah kang kata kedek, xpk tumbesaran anak lah, gula berlebihan la, x ckup formula kepandaian nk amek sudu bawah meja dgn magnet plak kang (penangan dakyah media massa ;p).

Ate aku call la cembam dulu. Cembam mcm xkisah gak bli murah. Tp ayat dia "ikut la..untuk anak". Dem saikologi gak tu. Sudahnya sepakat amek anmum utk smpi umur setahun. Or bila xiyad dh stat makan bnda solid, downgrade yg murah. "alaa dia x memilih", kata cembam. Dem yakin sungguh. Tp mmg idea asal nk amek anmum coz adik ipar aku leh dptkn rega murah dr pasaran. So orait laj.

Pagi ni try bg minum xiyad ok je wpun dh tukar susu. N aku prasan sukatan susu utk anmum kurang skit dr snow. Orait la gitu kn. hehe citer anak je lately hok? Sori le sapa yg dh bosan. Ate aku liveblogging skang. Tenet 1 port je leh. Adik ipar pkai kalu, guna la Siri aku ni blogging dgn gmbr aku snap time2 tu gak. Hehehe

Aku cuti seminggu ni. Tp aku harap aku apply 3 minggu diluluskn lah.nleh aku amek mykid anak aku mggu dpan. Projek bru katanya stat 2 Jan tapi...(==). K la.. Slamat bekerja sume orang

4 comments:

zonaku December 28, 2011 at 1:56 PM  

asal dia kenyang n berak lawas sudah le.. mahal pun kalau dia sembelit, x guna jugak.



farah n faris lactogen then dugro.. lepas tu, tahun lepas, mak ayah dia gatal tukar ke enfagrow. sekarang balik pada dugro.... ok saja...

syah shah December 28, 2011 at 2:19 PM  

kalau dia takde masalah minum susu, ape pun boleh... tapi kalau jenis lactose-intollerant, memang terpaksa berkorban laa duit beli susu soy-based yang mahal gila... hoho~ :D

jedi December 28, 2011 at 4:19 PM  

aku pun kena ayat yg sama ngan bini aku 'Ikut awak la, utk anak'.....Memang panas je tinge...ekekeke

HEMY December 28, 2011 at 5:43 PM  

kata org sembelit tu sbb tk betul sukatan zonaku

tp kalu yg macam syahshah ckp ni..aku doa dia lagi rasi yg murah2 le..ahahahha

jedi..ahahaha...kena la pk 14 kali plak kan kena ayat tu...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP