Wa rasa diri wa hot skang

>> Friday, December 23, 2011

Aku hari ni patutnya offboarding. Maksudnya habis projek ni le. Tapi ntah macam mana objektif projek ni tak kesampaian disebabkan ada jurang pemahaman expectation di antara aku, business, manager dan committee. Ate last2 nye tak dapat le sign-off dari diorang (sign of = approval ) Depa bagi masa sebulan, nak suh bagi definitive solution..DEFINITIVE ye..maksudnya takde risiko, mmg kompem itulah solution dia takde problem dh pasni.

Aku plak just consultant yang gather information dr sume pihak and kena plak trust sumber tu. Kalu depa tipu, maka tipu la information tu. And aku kena hadam sume, kena proses and analyze satu2 dan cuba come up with solution. So skang kalu org atas tu tanya kompem ke ni best solution or approach? Ate aku nk jawab cane? Solution tu pun orang lain baru pakai bulan lepas. Apa benefits dan risiko pn depa tak tau. Tu projek depa. Tapi aku kena jawab plak? Demm..

Ibarat Chef Riz punya menu baru...then dia bg je resepi kat aku skit cane nk buat tak detail..Ate aku yg kena masak and orang tanya..sedap ke? Haa..gitu lah..ahahahahahaha

Sudahnya sume cuti krismas, tak sempat dapat approval kena la extend aku dlam projek ni..Aku tak kisah pn. Tapi bila nk memikirkan expectation depa tu tahun depan..DAMNNN~~~ Cuma yg jadi penyedap citer plak, HQ aku ada plan utk aku dh tahun depan. Dah depa kata jgn respon pasal extension ni kat client. Depa kasi setel. Perghhh..rasa diri ini HOT gile bebeh...ingin dimiliki 2 pihak..lalalalalala~~~~

Jadi tak tau lah nasib aku ni..camne smpi petang ni. Tapi yang kompem aku leh cuti at least smpi 1 JAN. Yeahuuuu!!!!! Alaaa...seminggu je pun~~~~

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP