Jiran ku

>> Sunday, December 25, 2011

Aku kt sabak skang. Hari sabtu majlis simple marhaban si xiyad ni. Just jemput kumpulan marhaban je sbgi tetamu. Yg len pakcik makcik yg dekat2 je. Aku smpi sabak 11 mlm. Niat nk tolak awal petang dlm kul 4 tk dapat sebab status tamat projek aku xsure. Last2 aku tggu smpi kul 5 n blik pas emel opis aku.

Ujan lebat plak bila dh smpi umah. So nk bertolak terus mmg xdapek ar. Kompem jem org blik keje tmbh plak ujan. Kena la tunggu pas maghrib. Tu pn renyai2 lg. Time kuar tu jiran dpn tgh nk msuk umah dia.

"balik kmpug ke?"
"Haah"
"oh baru nak jemput kenduri cukur jambul esok anak sy"
"oh..saya pn blik ni nk wat marhaban gak ni"

Lama dh dok situ tp xknal pn jiran. Kenal la muka tp xtau pape. Sekadar senyum or tahankan lif gitu je la. Bila kami kuar dgn brg2 yg mcm2 nk amek lif, jiran aku ni td dgn lg sorg kawan dia bawakkan gak brg aku. Mmg jd mudah xyah aku punggah satu2 msuk lif. Time masukkan dlm keta pn Abg Nizam (lepas dh salam n tanya nama) tolong punggah msukkan.

Terima kasih la jiran2 floor aku tu ek. Alhamdulillah as far yg aku tau jiran floor aku ada dak2 uniten, psgn arab, dak2 pompuan bujang, n yg len sume berkuarga. Tp mmg x penah la nm ketuk pintu kenalkn diri ke pa sume tu. Budak2 bujang pn xde la main muzik kuat2 ke apa mcm yg aku ada dgar komplen penghuni floor len. Kalau eat kduri kecik kompem sy jemput..:)

**entri kedua from my Siri**

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP