Im not proud Im a muslim because I was born in it. But Im grateful as one =]

>> Tuesday, October 11, 2011

Kenapa perlu menghina, memijak2 dan memaki-maki sesuatu dengan alasan mahu menunjukkan kebatilan sesuatu perkara itu? Bukan ke lagi elok kau jelaskan satu persatu kebatilan tu supaya orang lain faham ur so called perjuangan utk 'membuka' mata orang lain?

Ni kes Makcik SittAlWuzzara la ni...kononnya nampak keburukan islam dan dia sebagai wanita melayu Islam mahu tunjuk betapa batilnya agama ni. Tapi dengan cara memaki hamun Allah SWT..memanggil Rasullullah dengan panggilan Babi Muhammad. Mengenengahkan idea bahawasanya Allah ni kaki amarah, dok nak murka sesaje, dok nak seksa orang nak tunjuk power apa sume haishh..

Bila orang komen katanya kebebasan bersuara nak tunjuk Islam tu batil. 

Adeh..apa ke bangang sangat. Kalau betul rasa batil, list kan sume kebatilan tu dan mintak la ulama' kami ni jawab sume benda. Tak perlu nak hebat cari kitab la..Kebenaran ni leh nampak dengan mata kasar je haa..Nak bagi contoh. Ok, ni dari aku yang tak berapa berilmu lah ye. Tak reti sangat menyentuh dari segi agama, kita tgok dari segi umum.

Skang nampak kan dunia dok maki hamun Islam, cuba bagi imej terrorist lah, persendakan Rasullullah, Allah, buat brand yang ada maksud tersirat sume tu semata2 nak lekehkan islam. Ada nampak umat Islam wat benda tu sume kat agama lain? Takde kan? Tak ke nampak orang 'takut' dengan Islam. Dalam al-qur'an sendiri ada sebut surah Al-Imran bahawasanya Ahli Kitab ni tau kebenaran, tapi mereka campur adukkan kebenaran dengan batil padahal mereka tahu Islam tu benar semata2 nak menegakkan kebatilan mereka sendiri. Nah..ada tulis Islam buat benda yg sama kat kitab korang?? Kompem la takde dah Taurat ngn Injil tu datang dari Allah gak. Kecuali yang korang dah putar belit.

See? Yahudi tau dah betapa benarnya Islam. Tapi memang sifat mereka dari dulu bodoh sombong. Kalau tak, takde la depa susah payah nak tawan baitulmaqdis tu. Ada nampak filem kami, tulisan orang Islam yang mempersendakan kristian? Yang mempersendakan Jew? Hindu? Buddha? Takde..kalau ada pn yg cetek akal. Ada nmpk yang tahap filem kuar ke serata dunia? 

TAKDE...sebab kami umat Islam tak pernah memaksa orang memeluk islam. Kami tak pernah diajar utk mempersendakan agama lain. Nampak sangat la kau SittWuzzara or Adlin Abdul Jalil yg kau ni bukan 'islam'. Sebab perkara asas ni pn takde dalam diri kau. 

Korang tgok punya banyak movie hollywood yang perlekeh kan agama kristian. Tu dari kaum yang sepatutnya kristian tu. Orang mereka sendiri dok kutuk Kristian. Apa citer? Dalam citer2 Socerer's Apprentice, King Arthur ada tunjuk macam mana diorang manusia biasa menganggap diri tu utusan tuhan dan boleh seksa or buat apa je depa suka. Nampak tak jahilnya manusia biasa dianggap tuhan? Manusia biasa yang mengampunkan dosa penganut mereka? ???  ????  ?????

Ate buat salah, bunuh orang je...gi gereja mintak mahap. "Father, I've committed a huge sins. Will God forgive me?"

"You are forgiven"..

Fikir logic try tgok. Masuk akal ke wat salah je senang2 nak dapat keampunan? Ada video youtube yang papar interbiu murtad islam masuk kristian sbb ceritanya time dia buat salah (tak ingat salah pa) dalam lokap, dia takut, dia insaf. Then tetiba ada cahaya, Jesus katanya yang ampunkan dia. Terus masuk kristian.

Quote beliau. "In Islam we never know when our sins will be forgiven. Or will it ever be forgiven? We kept on asking and wondering. But Christianity offers you forgiveness where Islam could never give"

Adeh..sian sungguh la. Kalau ini je sebab ko rasa Kristian tu betul. Tak ke nampak jahilnya. Yes you guys out there can give me anymore reason. I just take some only. Guna akal. Kalau wat jahat je forgiven, ate wat jahat je forgiven, senang le camtu. Ko minat awek sorang ni...rogol kaw2, pastu gi gereja, confess..fogiven. Pfffttt...nampak dah bangang dia?

Dalam Islam dosa tu terbahagi pada 2 yang nyata. 1, dosa pada Allah. Dan 2, dosa pada manusia. Ko wat dosa bukan pada manusia, tu antara ko dengan Allah? Ko dah insaf kaw2 tp tak tau Allah maafkan ke tak? Tu sebab nk suh ko insaf smpi meninggal. Kalau dia kata ko diampunkan depan2 kat dunia ni, ko senang hati..ko wat lagi le ye dak? Dan kalau ko wat aniaya pada manusia lain, ko kena mintak maaf kat manusia tu..bukan pada Allah. Tak ke adil tu? Takdela mangsa yang ko bunuh tu mengamuk, "Jesus!!! You forgave him? He killed me!!! He raped me and cut my body into pieces, thrown them into the ditch. Yet you forgave him?!!! And you forgave him in this world?!!"

Dalam Islam ko taubat lah smpi akhir hayat kau. Moga2 Allah ampunkan walaupun dosa dengan manusia. Allah maha pengampun. Apa yg aku cuba smpikan, bukan main hambat "you are forgiven" straight lepas ko confess. Pegangan pada kebenaran islam aku lebih kuat lepas baca novel Isabella. Kalau korang berani nk pertikai baca la novel tu dan tolong jawab soalan2 tentang agama korang dalam tu ye.


Moh le berdoa agar kita ni ditempatkan dikalangan yang mati dalam iman dan islam. Macam2 boleh jadi pada kita. Kita berharap kita akan terus kekal dalam islam =].

2 comments:

Masy October 11, 2011 at 9:54 AM  

manusia camni mmg jenis cepat je lupe klu ade ilmu takat seposen tu. terus je rasa pandai nau2 nk cabar2 Allah. kasik lempang pakai papan kang saje je. huh!~

HEMY October 11, 2011 at 12:03 PM  

dia dok kata nk bongkarkan keburukan islam..tp perangai dia yg buruk. petikan kitab mana dia pakai pn tak bgtu..

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP