Ceritera Raya 2011

>> Monday, September 5, 2011

Yeah...rasanya memang ramai yang start kerja hari ni. Termasuk le aku. Walaupun pada awalnya aku sengaja apply lagi 3 hari utk this week sebab kakak aku ada sini kot nak jalan2 ngn dia, tapi sebab current project situation, kena beku le plak cuti aku. Tp takpela, bini aku tak cuti pn. Takde makna sangat kalau amek cuti pun.

Hmm..baru transfer gambar raya and baru upload se je kat FB. Tak tau nk start camne ni. Tapi tahun ni kurang sket bergambar...sebab kurang berjalan adang (style penambah perisa ayat bini aku).

Jumaat aku bertolak balik around 4 petang..terlewat skit kuar. Ate kul 5 baru ada kat Jalan Duta..ngehehehe. Last2 smpi K.Selangor kul 6 lebey camtu. Semayang qasar asar and plan nk beli makanan. Tapi dh nak dekat buka masa tu, so impulsive decision kami berbuka kat KFC je. Text mak siap2..kalau tak kang mak beli makanan byk sangat plak untuk buka. Adik aku pn on the way dah masa tu dari S.Alam.

IMG_8383

Bila dh smpi rumah tu benda pertama aku buat adalah settlekan installation siling plastik kat rumah atas tu haa dengan Fikri. Kali ni punya pemasangan lebih efektif sebab ada stapler besooo tu haaa..

Persiapan lain macam biasa. Adik2 aku semangat buat kuih raya. And perlaksanaan tugas sangat lancar sebab tiap hari ada je sorang adik aku yang cuti..ahahahaha!!!! Bagus2...Cembam pn turut serta ngn persiapan. Smpi sengal pinggang dia dok wat biskut raya dan popia mini.

Masa2 lain terisi dengan macam2 benda lah. And mostly layan kerenah anak buah aku si Nahdan tu. Heee..jadi rindu plak bila dah tak jumpa ni. Dengan walker dia tu. Umah mak luas...zassss sana zasss sini le dia tolak walker tu. Baru 8 bulan. Bila malam nk tido kaki kena massage dulu ngn mak dia..baru leh tido..ahahahahaha!!!

Nahdan


Nahdan dok teruja tengok bunga api 

Nahdan

 Ni haaa budak comel anak buah aku!!! Gerammmmm!!!

Then Hari Isnin lepas aku dan Fikri menuju ke KL. Nak amek Kakak and abang ipar aku dari KLIA. Sekali abah aku nak ikut sekali daa..dah tu plak, kena singgah klinik amek ubat lutut abah dulu. Jadi plan asal dh lari 30 minit. Tapi alhamdulillah kakak aku takdela kena tunggu lama sangat pas smpi. 15 minit camtu je. Abah plak bising lebih tau kak wa dh smpi sebelum kitorang. Padahal lambat sebab dia..Ahahahaha!!!

First time tengok live anak buah kedua aku!!!! Nureen Tahani!! Lamanya tak jumpa Kak Wa..alhamdulillah~~~ sihat je dia..Macam tak caya dah dapat anak Kak Wa ni. So happy for her!! Then kami bertolak balik tapi terpaksa berbuka kat McD Setia Alam.

Nureen Tahani


Ni la budak mix!!! Org Ausie niiiii~~~~~

Then asik dok pasang CD raya tak tau kompem ke tak raya esoknya tu. Singgah masjid K. Selangor konon nka bayar zakat, deme wat tahlil. Bila tgok ramai2 tu abah main hentam je "tak raya!!! haa..tak jadi raya". Ahahahaha!!! Sampai rumah tu baru bedal ketupat yang dah siap. Malam sebelum tu aku sempat la anyam 40 biji camtu sebelum tido. The rest orang lain anyam kasi siap..Tp malam tu aku gigih le nk bayar zakat online. Tp TAC takleh smpi henpon. Punya congested malam raya line tepon.

Esoknya gigih lagi...tp Pusat zakat nye sistem cam haremmmm. Aku google akaun zakat, jumpa la cara byaran through maybank2u terus direct. Mintak TAC siap2..then terus byar..klik2 sambil lafaz akad sendiri. Fuh...mujur sempat!!!



8 comments:

Pocket September 5, 2011 at 2:29 AM  

pergh!! sekarang memang buleh bayar zakat online kan.. memang teknologi membantu kan :D

Jard The Great September 5, 2011 at 9:49 AM  

tolong betulkan siling di rumah abah aku juga. hehehe

Masy September 5, 2011 at 10:14 AM  

aku bayar zakat aritu guna sms je, setel. hehe. btw, comel giler anak mix tu.. mix fruit sunggoh! hehehe

syah shah September 5, 2011 at 10:17 AM  

comel nye anak buah ko tuh... isk... gerams je rasa nak geget... haha~ :P

incik Firdaus pun balik kampung membetulkan atap yang terkopak kena ribut... :D

syah shah September 5, 2011 at 10:17 AM  
This comment has been removed by the author.
zonaku September 5, 2011 at 12:06 PM  

nureen n nahdan....

banyak collect duit raya x?

HEMY September 5, 2011 at 1:19 PM  

haah pocket..membantu di kala dh terdesak...

jard - kena bagi upah

masy - aku tau pasal guna sms tu 30hb..leh byar sms 29hb je..

syahshah - hehehe..dh jadi tugasan normal plak ye betulkan atap

zonaku, byk le jugeeee

zella y September 5, 2011 at 1:42 PM  

comeyyyyyyyyy nyer anak2 buah ko...xsabar aku nak dpt anak buah....

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP