Tudung sehelai yang sama rega buffet ramadhan hotel 5 bintang

>> Sunday, August 21, 2011

Ujan lebat kat luar. Sebaik wife aku yg tgh tidur tu sempat cakap "baju tak angkat ke?". Terus bergegas aku gi koridor luar tu angkat baju. Mujur gak angin baru tiup. Jadi tak basah lagi baju. Tp time angkat2 baju tadi ada benda itam lalu sebelah terbang ngan laju..ahahahaha. Baju sapa la tu dah jadi mangsa kekuasaan alam.

Mujur la aku kuar tadi dlm kul 2 ptg cari tudung Cembam ni ha..ate dah beli 3 pasang baju raya le katakan. Nak cari tudung yang matching plak. Haish...kita sbgi suami kacak mithali ikutkan je la. Ye la..selagi tak mintak duit kita...mwahaaahahahaha!!!!

Siap pinjam kad premium gold apa kebenda dah ni kat cikgu skolah dia ni. Ariani kau. Haa...So pas parking and perjalanan 1.5km (kedai area umah je), aku pn masuk le dalam Ariani tu. Homak kau Leha!!! Rameii nyeeee...Aku sorang je laki yang masuk masa tu. Ada le abang tu dlm keta ngn anak 3 orang, ada yg kat bangku luar. Pas 3 minit camtu baru ada lagi 2 suami masuk. 

Fuh..bila aku tgok rega2 dia...Amek kau. Paling murah 3 helai RM120. Yang lain tu RM76 dan ke atas. Ada satu tu aku tgok Italian made - RM400!! Dem..Italli negara islam ke? Ahahahaha!!! Beli tudung dari Itali punya weh...400 plak tu..perghhh~~~

Ate ramai gile yang mampu beli tudung rega2 camni upanya skang. Dari yang budak kecik, makcik, akak, guru besar, yg free hair pn ada..masing2 dok cuba n pilih. Pastu ada satu section ni dia longgok beratus2 tudung dalam tu. Masing2 dok korek punggah cari warna yg sesuai. AKu selaku Suami sporting adalah satu2 nya lelaki kat situ yang dok punggah tudung cari kaler. Yang lain tu sume pompuan belakeeeeee...

Yelah, nak duduk kerusi, blkg dia ada tudung. So bila duduk adalah 5-6 buah dada depan muka aku dok tgok tudung blkg aku. Kalau yg nice2 tu takpe le juga. (aku pakai spek itam takpe). Tp yang makcik2 ni..haaa..kau. So better aku pn berjuang cari tudung gak. Leh cepat siap pn ye...hehehe.

Ko tau tak yeop!!! Yang longgok longgok tu pn bila aku tanya..sehelai RM119. What the hell~~~ Ni yg longgok dh ni cho...ZZZ...bapak ah mentaliti setting and macam mana kewajipan bertudung tu dah di komersial kan sehingga sesial ini reganya..ahahahaha!!!! Tapi wa cool je sebab bukan duit wa...Ahahahahahaa!!!!

Lepas dah dapat 3 helai yang matching, bayar2 then aku blah la dari kedai tu. Hepi le si Cembam tu haaa dah dapat tudung. Rega malas le aku kabo..ahahaha. 

"gile ah rega tudung je ratus2..."
"tu ah..sblum ni cam tak mahal sangat. Tambah ah skit duit. Ek? Hehehe"
"Huh..jangan harap le..aku kalau nak belikan yang aku mampu je..ni mahal bebenor ni..Ni sume kufur ni..kufur!!!"

Mwahahahahahaha!!!!!

Mahal la weh hanya utk tudung selai tu je. Tapi camne kan. Dh ditanam mentaliti tu. "kain dia sedap..tak panas...tak kedut..tak lapuk dek ujan, tak lekang dek panas". Hehehe..nak wat camne kan. Takpe la wifeku sayang..belilah..duit mu. Kehendak mu. I support dari segi tolong angkat n tolong pilih je la..EKekekekekeeke



9 comments:

beLLa August 21, 2011 at 6:23 PM  

tudung ariani mmgla mahal. tapi kualiti tinggi.;)

Pocket August 21, 2011 at 8:29 PM  

adehlaa,
tak pakai tudung la pocket kalau camni gaya nya..(Ehh.. kita pulak)

tapi memang mahal,
pocket pung pernah tgk yg sebegitu,
tak la ariani ker italian made ker,
tp still 80 hinggit!!
ooi!!

kalau talipinggang kulit tu dah buleh dapat dah satu yg cikai nyer.
ohh.. (Dan diorang bli tiga sekali kan..)

aduhlaa..

HEMY August 22, 2011 at 1:08 AM  

tulah...mahal kot..kalau ikut aku, beli yg 10 hengget je bella

tu la pocket...tp masih ok lagi sbb bukan duit aku..ekekeekkeeke

lyana August 22, 2011 at 6:48 AM  

aku stuju harga dia xmasuk akal. tp aku pun terjebak jugak sikit hahaha. sikit jela.

Masy August 22, 2011 at 8:37 AM  

tak kuaser aku nk beli tudung Ariani mahal2 cemtu. kot bole gadai time terdesak sok, tahan la jugek.

aku pesen cari tudung 10 hengget jewww.. paling2 mahal pun puluh2. tu pon kang balik umah kompem ade 30% rasa menyesal yg terbawak2 dlm mimpi. hahahahahaha

zurainah August 22, 2011 at 8:55 AM  

tudung ariani mmg ler mahal yeop..kihkih..kalo aku beli yg murah2 je..2 helai RM30 ke..lg2 kt upm ni bile gaji je ade carboot sale tu..ha..time tula shopping cr tudung..rege murah..kualiti pun ok..hihihi

HEMY August 22, 2011 at 10:56 AM  

eh??kome2 tak beli tudung ariani?ape laaaa...tak class tul korang..ahahahaha!!!!

tp cembam pn beli jarang2...sll beli kedai besa or stall yg bukak kat koridor2 shopping complex.

ni ada modal skit..takpe la penat ngajar budak manjakan diri ngn duit sdri..hehehehe

❀aRaBeLLa❀ August 22, 2011 at 9:52 PM  

aku pon x penah pakai tudung ariani..tudung rm10 aku pon tahan sampai sekarang...

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP