Nuzul Quran punya citer

>> Thursday, August 18, 2011

Wokeh...baju raya dah beli!!!!!

Cuti Nuzul Qur'an semalam aku dan Cembam kuar ke Alamanda dulu nak cari baju raya. Sebenarnya nak ke Alamanda tu semata2 nk gi pejabat pos je. Yelah, wilayah tak cuti kan..aku nak wat roadtax. Tapi leh plak aku ngn bebalnya tak bawak geran. So akhirnya just tgok2 baju kat Parkson and beli barang dapur kat Carefour. Oh, lupa..sempat beli 2 helai tshirt raya kat Reject Shop. Kalau ikutkan aku beli uptown je.

"kenan ngat uptown tu"
"yela..10 hengget je baju"
"tak elok pun baju dia"
"elok pa..tu tgok baju biru ngn oren tu" (kalau korang perasan aku ada pakai stripe oren and biru muda nye t-shirt tu beli downtown le. 2 ke 3 tahun lepas rasa..haha..)
"wat raya cantik le skit"

So aku ikutkan le kehendak Cembam. Dapat la beli t-shir 2 helai 56 ringgit. Oklah tu. Baru le ke PKNS pas tu. Cembam beli baju kurung silver gelap combined ngn itam. Lawa..bunga dia naik warna. Then misi cari baju melayu yg leh matching ngn warna tu. Tapi hampa. Tak dapek nak cari. Last2 kat satu kedai ni, Cembam beli plak silver lembut lagi selai. Ahahahaha!!! Sebab warna dia lebih kurang ngn warna satu baju melayu yg kami dh usha kedai deret tu. 

Cembam ok je. Worse come to worst jadi 3 helai je baju raya dia. Ekekekeke. Lagipun duit dia. Aku syukur sangat le wife aku jenis OK je takde nak meminta2 belikan baju raya. Tapi dlm hati aku ni nak gak belikan. Tudung dia ke. Tgok le nanti. Hehehe. So aku takde hak pn nk kata tak boleh. Lagipun baju kurung leh pakai selalu gi skolah.

Jadinya pas beli lagi sehelai baju silver Cembam tu, maka dapat la dimatching kan dengan baju melayu Orlando warna grey gak yang kami jumpa tu. Siap last pair M size. Mujur aku suh salesman tu pegangkan dulu masa tgh dok ke sana ke mari try matching colour. Kalau tak ada orang dah nk rembat baju tu. Hehehehe. Memang rezeki aku le. Mekasih Cembam belikan baju raya aku...Mmmmuaaahhh!!!!

Then gi bazar. Yoshh..first time gi bazar pose tahun ni. Memang lah lain dh rega. Tapi memang gi bazar ni bazir or bajet lebih. Aku kira2 tadi dekat 30 hengget gak beli makanan. Tapi takpela skali sekala. Rambang mata weh. Tapi yang takleh blah Cembam beli kuih pelita 5 RM3. Pergh...sebijik 60sen tu. demmmmmm~~~ Ate menteri nak suh jimat lagi. Dah teringin kuih tu kena beli kuih lain ke sebab mahal...haishhhh.

Pas buka hari ni aku tido cam besa. Tapi kali ni gile berat nk bukak mata. Aku kena lagi kes mimpi dalam mimpi yang struggle gila babi nak bangun. Siap dalam tido tu aku jerit


Cembam!!! Tolong kejutkan aku!! Aku tak tau mana satu mimpi ni..penat dah aku dok try bangun balik-balik still dalam mimpi!!!


Ahahahaha..jadi sudahnya tak terawih aku malam tadi


6 comments:

Masy August 18, 2011 at 8:48 AM  

byk gak eh blanje kt bazar remdan smpi RM30? mkn brape org?

HEMY August 18, 2011 at 10:39 AM  

2 orang je..ate meh tgok cara ngire nye;

1. kuih pelita - RM3
2. ayam panggang sahur - RM8
3. Air - RM4
4. Beriani buka - RM6.50
5. Bubur lambuk - RM4

25.50 dah. cmpur nasi tomato adik ipar RM6 2 bungkus. tadaa..31 dahhhh

Erina Asmawani August 18, 2011 at 11:54 AM  

kuih pelita adalah mahal ok 5 RM 3! tu ar kan..skrg ni kalo kami g bazar, kalo x spent Rm30 tu mmg x sah lah..bygkan ayam gulek seko pun dah RM18..hmm..

zonaku August 18, 2011 at 11:55 AM  

kerap betul ko mimpi y camtu. scary betul.



aku x tau nk pergi bazar y mana, takut kang terbelanja beli makanan y sekadar sedap di mata

HEMY August 18, 2011 at 2:08 PM  

tulah erina..sebaik la itu je skali mungkin aku gi bazar...cembam masak gak best..ku terima je seadanya..hehehe

zonaku, aku kalau hati nk bgun..tp fizikal ngntuk..jadi camtu le...

aim-a August 18, 2011 at 7:58 PM  

mimpi ko mmg scary arr.

aku sampai skrg masih tiada hati nak gi bazar ~~

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP