Antara pe'el aku yang giddy sket

Ya Allah ngantuknya...padahal aku tengah baca komik ni haa...Hmm..nak pukul 5 dah rupanya. memang mengantuk sangat pose2 ni balik dari keje kul 6 camtu. Kalau tak kena gaya mau sedar2 dh dalam longkang. Aku plak mmg jenis leh lelap hatta tengah bawak moto skali pun. Kena la berwaspada dan lebih berhati-hati.

Selasa lepas aku singgah kedai basuh keta sebelum balik umah. Aku basuh Wardina. Haish..dah lebih setahun aku tunggang Wardina ni tak mandi2. yelah, dok apartment beb. Susah ah nak basuh. Then aku nekad le selasa lepas singgah anta mandi. Kena Rm5. Orait gak..bersih. So pasni Laling pastikan Wardina mandi selalu yeee..hehehe.

Aku ni jenis mudah memotivasikan diri sendiri. Kadang benda2 kecik dan enteng je pn dapat naikkan morale aku utk hari tu or semangat skit nk wat mende2. So bila Wardina dh bersih ni, aku rasa semangat je nak gi keje. Rasa cam senang hati je. Padahal moto lepas basuh je punnn...tapi inilah aku.Untuk sekecik2 hal aku leh rasa happy je sepanjang hari.

Beli glove utk naik moto, rasa macam best je nk nek moto esoknya gi keje. Rasa happy je n perasaan tu macam "oh..bertambah lengkap hidup aku". Haa..camtula. Walaupun benda kecik je haa..Beli rak dapur, pasang visor keta, beli wrist pad utk keyboard dan macam2 lagi benda kecik..buat aku happy je tiap kali nampak benda tu or pakai benda tu. Rasa lebih bermakna idup..ekekeke. 

Aku jugak jenis tak bersabar kadang2 tu utk satu2 benda ni. Kalu tiba2 malam ni aku tengok diri aku kat cermin rambut dh panjang. Memang kalau boleh time tu gak nk gi gunting rambut. Tutup kalu, rasa macam sebelum gi keje plak awal2 pagi nak gunting rambut. Yang ni aku suspek dapat dari pe'el mak aku. 

Rasa nak beli knee pad utk sedapkan lutut bila main, haa ate rasa malam tu gak nak gi Jusco. Jenuh la aku kena pujuk diri sendiri.."oiii...gi wiken ni je la. nak singgah balik keje plak kang satu hal lak nk melencong". Kalau pergi mana2 ke kan. Contoh nak pergi main. Gi ngn kawan...hati ni rasa nak cepattttt je sampai. Rasa nak terbang lah apa lah dalam perjalanan tu. Kalau tetiba kawan nak singgah beli air..memang le aku tinggal je. Tapi kalau dapat pujuk hati, ok je aku singgah. Tp hati tu mmg excited nk cepat smpi, cepat dapat main. Hahahahahaha!!!!

Ekekeke..ini lah salah satu pe'el aku yang maybe ada kawan2 dh perasan atau blum prasan.

=]


Comments

zonaku said…
hahahhaa... jumpa ko lps ni aku perati....
Pocket said…
suma nak kena buat on the dot yer,
ambut panjang kena gunting on the dot gak ..

kalau ambut botak 1mm tu buleh la gunting bila pon. just beli mesin tu n minta cembam mesinkan rambut cam mesin rumput tu heheh:D

hatta kul 2 pagi pun buleh :D
Masy said…
pangai yg fes tu mcm aku gak. pangai yg seken hampir2 menyerupai, jadi lain sket sbb aku ni ada masanya suka bertangguh hahahahahaha
HEMY said…
pocket, tu le..kadang sume nk masa tu gak

masy, kadang aku berlengah gak...hehe
echaRierie said…
hehehe..bestla dpt bersihkan wardina tue.. :)

cece..bahay ni klw asyik nk smpai cpt..haha..
apapun berhati2 la ye di jln raya :)
HEMY said…
hehe..ada ke orang taknak smpi cepat...mesti sume nk smpi cepat..ekekeke

oraittt