Transformers 3 Dark of the Moon!!!!

>> Monday, July 11, 2011

Yeaa!!! Baru je tengok Transformers 3 - Dark of the Moon kat Mines tadi. Aku saje nk try TGV nye website, register2 then terasa nk book..bayar guna kedit kad. Settle. Maka aku pn dah ada tiket le nak nengok. Tak amek yg 3D. Maleh ah pakai cermin mata tu. Amek yang biasa je.

So bangun2..sarapan apa sume, 12 lebey tu kami pn ke Mines le. Cembam mmg ajak jalang2..so alang2 ke Mines tgok Transformers la. Alamanda kecik ngat nak jalang dekpong~~~.






Ate kalau kome tak tau lagi, heroin asal dia si Megan Fox tu dah takde utk Transformers 3 ni. Megan mintak bayaran mahal lagi Michael Bay tak layan. Jadi dia amek heroin baru ni haa..

Heroin baru dia Rosie Huntington. Haaa..Aku pestime pn haa dengar nama beliau ni. Tapi cam besa la..mesti la hot. Nama pn aktres hollywood.






Dia punya bibir tu haa..macam anak Rohana Jalil si Kila Fairy tu haa.. Haa cuba tengok. Tp cam Kila Fairy menang lagi ah. Ekekeke. Jadi mungkin Transformers 4 leh amek Kila Fairy plak la jadi heroin.


Ah sudah kelaut plak. Kay. Back to the topic. Transformers 3 bagi aku mmg AWESOMEEE!!!! Aku nampak 4-5 status kawan2 kat FB kata kecewa lah, "aku nak tgok robot la..kurang robot" katanya. Tapi aku tgok dari awal mmg robot je. Malah lagi robot dari 1st n 2nd yg ada aksi romance pasal Witwincki dan aweknya tu.

Dia punya sound, yang pusing-pusing, bertukar, letup apa sume tu mak hai!!! Memang SYIOK!!! Trademark bunyi tersendiri Transformers memang kaw-kaw!!!

Pastu cam besa, Amerika nye ketenteraan tetap ditunjukkan berjaya untuk menjatuhkan barang 9-10 ekor Decepticons tanpa bantuan Autobots. Ada scene terjun tupai punya parachute. Aku ckp kat Cembam, "real life ada benda ni..tp takde la leh terbang celah2 bangunan bagai. Straight udara kosong je". Then parachuting dari bangunan tinggi je which is logik nya pn takleh. Tp besa lah..Amerika kan..



Ni le Sentinel Prime. Watak jahat Transformers 3 kali ni

Ada byk lagi robot sbb citer kali ni berkisar pasal Pillar portal ciptaan Sentinel Prime yang leh teleport hatta sebijik planet pn boleh. So mula2 tu dipanggilnya geng2 decepticon masuk bumi. Tu yg korg tgok trailer dia memang invasion kaw2 byk robot kan. Setinel Prime pembelot semata2 nak idupkan balik Cybetron planet.


Tapi aku tetap bengkek ngn Optimus Prime ni. Dari 2nd Transformers..dia kalau pakai jet pack blkg tu mmg kejap je. Ate terbang skit..pastu ada le benda jadi kat dia. Kali ni punya baru terbang2, kena tembak ngan StarScream udah tersangkut plak kat tali2 bangunan tu. Pastu geng2 dia dok bertempur, tukar balik scene Optimus, masih tersangkut lagi mangkuk tu. Haahahaha!!! Aku bantai gelak kaw2. Tk tau la dia nk wat lawak ke hape kan.

Pastu Bila Optimus datang balik..tu dia.. ZASSS sana!!! ZASSSS sini!!! ZASSS situ!!! settle la dalam 5-6 ekor Decepticon. Pastu putus tangan lawan Sentinel. Time ni heroin tadi gi hasut Megatron yang dah buruk kepala terbelah tak habis repair dari battle Transformers 2. Heroin tu hasut kata "last2 ni kang Sentinel dh teleport Cybetron ke bumi ni..ko tak jadi ketua beb~~~ Ko jadi apa? sampah tak guna. Sentinel akan amek port jadi leader beb~~~~"


Termakan hasutan sudah Megatron lantas dia gi belasah Sentinel Prime yg dah elok2 nak menang n nak bunuh Optimus. Last2 Optimus battle plak ngan Megatron. YAHHH!! ZASSSS!!! KRRIIKKK KABBUUUSHHHH!!! Putus kepala menang. Akhirnya Megatron betul2 mati.Starscream pn mati citer kali ni mata kena cucuk ngan Witwincki macam Kassim Selamat.

Action dia memang best. Dengan muzik background dia..time geng2 Autobot mai nak selamatkan bumi tu..wa punya kaki terangkat2 teruja ni...FUIYOOHHH FUIYOOOHH dalam hati. Eksaitedgravanza habeh nengok nye yeop!!!

Sapa tak tengok lagi..tengok lah ye..tkyah ke wayang pn takpe..Ate download je!! Memang best!!!!

10 comments:

Pocket July 11, 2011 at 7:19 AM  

memang besh,
pocket still rase sentinel ngan megatron tu bersemangat patriotik yang waja.

optimus tu plak, naturalist yang tak kena tempat.

orang nak kembalikan donia tanah tumpah darah sndiri. tp ko gi jadi naturalist yang dok mempertahankan nasib penduduk asal planet tu. tak rasa rugi ker? mana kesetiaan ko kat bangsa sendiri?

gitu gitu la pendapat pocket yg tak seberapa nii...
still sentinel yang patriotik tu tetap gak jahat gi tembak iron hide dari belakang.
huh!!

zonaku July 11, 2011 at 9:02 AM  

ipar aku dpt tiket 3d dr kawan dia semalam, potong pokok punya pasal, dah terlepas .....



huhuhuuu... rugi jer

Kapten Atok July 11, 2011 at 10:29 AM  

ah x best
awek pun x lawa
kecewa2

Fiza Z. Abidin July 11, 2011 at 10:33 AM  

agak2 ada lagi ke sambungan transformer 4? psl megatron pun dh mati kan....

Masy July 11, 2011 at 11:13 AM  

aku enjoy je cite ni, ok gak per. wpon x pnh layan transformer. hehehhe

HEMY July 11, 2011 at 11:21 AM  

pocket..optimus pegang pada prinsip yg sume race ada hak utk hidup aman..hehehe

kapten, ko kecewa pasal tu je

fiza, masa first pn megatron mati kan..tak tau le ada tak sambung

masy, mmg layan...bestttt

Fiza Z. Abidin July 11, 2011 at 4:05 PM  

ekeke aku pun sgt layan part optimus tersangkut...husband aku ckp 'xckup skill lagi kot nk terbang' ekekeke..

Anonymous,  July 11, 2011 at 6:09 PM  

heroin dia kena tukar bukan sebab si megan fox tu tak abeh-abeh duk ngutuk cite transformers ke? tak silap aku sebab itu lah Micheal Bay tukar heroin...

Aku tak minat nak tengok transformers... tengah teruja nunggu Harry Potter final nih... :D

ken July 12, 2011 at 12:33 PM  

saya dah tengok.. take menarik pun :/

Anonymous,  August 27, 2014 at 6:23 PM  

Goof for robot

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP