Tergeliat, dan sian kat abah!!

>> Monday, July 4, 2011

Auch..Adeh deh...Belakang aku tergeliat le..aku nk toleh blkg pn dh macam robot buatan giatmara haa nak musing tu. Cam ada tersimpul mati je urat aku nih. So tadi lunch try carik penampal yg nak melegakan kesakitan le kononnya. Panadol Pedaflex ke jadah apa ntah le. Tp takde..yg ada SALONPAS - Koyo Pereda Nyeri kata nye. Ahaahaha. Mintak kawan tampalkan 3 kat blkg ni, duduk kusi urut skit...ok la skit..skit je. Tapi kalau aku nk pusing badan tu masih sakit..alaaa..nek men tenis esokkk!!!

Ni gara-gara work out kat gym ari tu. Ada la rasa sengal skit. Besa la otot tu disuruh kerja buruh angkat berat skit. Tapi yg wat jadi cmni sebab tido umah adik aku kat S.Alam sabtu lepas. Kononnya nak spend masa adik beradik satu family ngn Abah yang datang dari Sabak ngan adik BONSU aku (sebab masing2 cikgu dan sabtu lepas ada larian 1Malaysia, tak dapek nak balik). Ni sebab abah nak gi umrah. 

Sekali bila dh smpi S.Alam tu lepas basuh baju, jemur baju aku kat umah sebagai suri rumah utk membolehkan Cembam balik skolah tido rehat dan gerak kan (saje nk tunjuk wa suami idaman)..Abah bagitau yang dia tak jadi gi umrah. Adik abah, Wak Zaid yang uruskan sume penerbangan tu kata agen dia update yang dh takde kuota. Ramai pelancong katanya. Wak pergi guna agen persendirian je. Byk kali dia gi dengan agen ni. Maybe kuota tak dapat utk syarikat2 persendirian camni and lebih pada Tabung Haji.

Sian abah. Adik aku ckp masa citer kat mak sesampai kat S.Alam petang sabtu tu..dia sedey sangat. Katanya smpi takle tido malam. Tapi aku bg jugaklah jubah putih panjang ke abah. Time abah saja try n wat semayang maghrib kat bilik atas, smbil naik tangga abah laung 

"labbaika la syarika laka labaik"

Sedey plak rasa. Hmm..tak smpi seru lagi le tu bah maknanya. Malam tu kami tanya abah nak boling ke..abah jawab "sukati la" tapi sengih dia tu cam harem. Nampak sangat nk gi main boling. Jadi kami wat outing kuarga boling cam besa. Fik siap mai gak dari PJ. Time siap2 nak kuar, luar rumah nk kuar keta aku sempat tgok gelagat abah

"hmm..mau tgok ni lutut sudah baik ka belum ni" sambil wat gaya boling kaki terangkat sebelah. Ahahahahahahaha!!!! Adeh!! Cam haremm~~~ So kami pn layan la boling malam tu 2 game. Cembam dh mula immune dan buleh la lepak tengok tunggu abeh. Mak kalahkan abah. Mula2 tu abah strike terus beb. Ahahaha!!! Muka tak puas hati je Mak provoke abah dia menang. Siap suggest adik balik Isnin tu nk layan lagi seround la tu malam ahad...ekekeke. Abeh je men kami gi makan sate kat restoran darul ehsan corner lot tepi ole-ole tu. Aku mintak macha tu tukar channel 813, dapat la tengok women Wimbledon final Sharapova kalah. Huhu..
Malam tu balik tido umah nurul, toto tipis je. Lenkali aku bawak la toto. Sian kat Cembam. Mak bagi bantal wat alas perut. First time tgok Cembam lasak beno tido. Kejap ngereng, kejap lentang, kejap kang kaki atas badan aku. Sian dia. Aku pn rasa sengal skit. Jadi otomatik asal Cembam ngereng je, aku yang separa sedar ni gi urut blkg dia. Nak bagi space selesa kat dia aku tido pelik skit posture..tu yang tergeliat nih. Huhu..Takpe la. Yang penting bini selesa ye dak (up lagi markah suami idaman)

Nak baik cepat blkg ni..aku nk main tenis sok!!!!

3 comments:

Masy July 4, 2011 at 4:52 PM  

sian abah ko, mesti kecewa giler dlm hati beliau. takpelah... insyaallah ade rejeki dia nanti..kot kali tu nanti pegi skali dgn mak ko ke kan.. mana tau, insyaallah..

Erina Asmawani July 4, 2011 at 8:32 PM  

uhuuu..sedih pulak aku baca bila abah ko x jadi g umrah tu tapi part abah ko wat gaya boling kaki terangkat sebelah..tetiba tergelak. Lucu bah ayah ko ni. Hee..takpe..takde rezeki la tu, sokong cakap kak Masy, manatau pasni rezeki g ngan mak ko ke kan..

huhu..suami yg baik..urut2 isteri masa tido sbb nak bagi selesa( macam Amit jugok!hoho)

zonaku July 4, 2011 at 10:11 PM  

karang adalah rezeki dia nk ke sana.......

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP