Series of Unfortunate events

>> Wednesday, July 27, 2011

Yep..semalam memang hari yang tak berapa nak cemerlang dan tersusun buat aku. Dimulakan dengan bismillah~~~~~ Eh, tu nasyid Raihan. Haa..dimulai hari semalam dengan bangun yang agak tak berapa nak time yang sepatutnya walaupun malam sblum tu dah pasang niat mai cemerlang skit nih. Lantas terus bergegas bersiap. Amek beg raket (sebab nk bertenis malam smlm), terus ingatkan diri utk amek towel and spek. Okeh, towel n spek checked.

Nak kuar umah teringat sampah nak kena buang. Haish..kutip la dulu sampah ikat kemas-kemas bawak kuar. Amek lif dari tingkat 6 tu, smpi kat keta aku letak luar sampah sebab stail aku, panaskan keta, then aku jalan skit gi buang. Selang masa jalan gi buang sampah tu panas la skit enjin kan daripada terus jalan je. 

Bila masukkan beg dalam keta, baru sedar beg galas tak bawak. Dalam tu ada spek, kalau tak bawk spek ate rabun le aku nak main malam tu. DEM!!! Aku pun naik le balik amek beg tu. Arghh..memang tensi le mikiorkan sepnjg perjalanan naik lif tu. Natang!!!



Ok, beg dah amek aku pn masuk keta gerak skit...Bila baru 4 meter gerak teringat plak sampah aku letak tepi keta tadi. DEMM!!! tak buang lagi la saitan. AKu pn turun le gi buang dulu sampah tu. Arghhhh!!! Natang!!!

Sampah dah buang, aku pn gerak nak kuar dari apartment. Sekali ada satu moto modenas yg ditunggang oleh minah nurse ni melintang depan aku. Dia macam tengah terkedek2 nk gostan. So aku biarkan la dulu. Sekali dia gi cakap kat tepon plak..DEM!!! Tak perasan la tu aku nak kuar dia blok. So nak tak nak aku hon le. PINNNN!!! Minah tu tersengeh, masukkan henpon dalam kocek dan berlalu kuar macam aku gak.

Haishhh..tengok le. Ada je. Aku nye poblem kalau rutin aku tetiba ada skit luarbiasa, maka ada la yang tertinggal tercicir terbelahak sume. 

Petang tu lepas abeh keje memang dah plan nak pergi tennis. Sesi terakhir sebelum puasa. Sanggup tak pergi Town Hall company buat demi tenis. Huhuhu. Sampai je kat court, time bukak bonet nak amek keta, tetiba otak aku ligat bertanya "ko ada masukkan suar pendek ke tadi dlm beg?"

DEMMM!!! Aku dok fokus ingatkan towel lap peluh dan spek, last-last benda lagi penting, seluar tak bawak!!!!! Arghhh!!! Sakitnya ati!!! Kepala ligat cari option. Then baru ingat aku memang ada letak baju, suar and raket spare kat opis. Fuhhh..selamattt!!!~~~ So aku gi opis balik nak amek seluar spare tu. Bila park depan pak guard, park kat visitor parking dan kabo ke die aku nak amek barang skit. So dia bagi park situ.

Bila nak masuk building, aku baru sedar wallet aku dah letak dalam beg tennis kat court, jadii...aku takde pas masuk!!!!! Sebab pas tu memang aku letak dalam wallet. Arghhhhh!!!!!!!!!!! DEM!!! Natang!!! bengkek gile. So aku kena sign up kat receptionist utk dapatkan pas pelawat. Aduhaiiii nye punnnn

Bila masuk opis, aku seluk dulu poket. Kata aku dalam hati, kalau la tetiba plak kuci locker aku tertinggal...memang lah gampang jahanam natang beghuk!!!! Tapi Alhamdulillah memang ada dalam poket. Fuhhh..dapat la aku men tennis cam besa malam tadi. 3 games, 2 menang 1 seri. Kira unbeatable sampai lepas raya. 

Memang macam2 dugaan tol weh~~~~

4 comments:

zella y July 27, 2011 at 3:34 PM  

hehehhe...
mcm2 la ko ni....

Ku Tak Sempurna July 27, 2011 at 4:23 PM  

kesimpulannya :
mandi pagi sgt penting


ko mandi ke tak pagi tu?

:P

Kapten Atok July 27, 2011 at 5:53 PM  

kesan penuaan mcm tu ler

HEMY July 27, 2011 at 9:58 PM  

ekeke..KTS..camne ko tau? aku tak bgtu pn aku tak mandi...kita mmg ada kemistri..ekekekeke

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP