Kalau aku benti ngutuk, korang rasa best or sebaliknya?

>> Monday, July 18, 2011

Wiken di rumah mak ayah kat Sabak kali ni memang lebih kepada ibadah tidur. Haha. Mak dan Abah sibuk kenduri sana sini, mak lagi lah. Dia lah tukang hidang, dia lah kumpulan marhabban dan macam-macam lagi. Nak ke umah nenek, nenek pn tak ada kat umah. Jadinya memang tidur sembang tidur je lah. Cembam siap bukak arkib citer korea yang ada untuk ditonton. Hehehehe.

Jumaat malam, aku main gak smpi kul 9.30 camtu..mandi-mandi..terus gerak amek Cembam. On the way to aku meseg mintak potong buah2 yang ada kat umah tu wat makan dalam keta and buatkan kopi. 

"Siap-siap"

Bila smpi umah memang dh siap beg, tinggal masukkan laptop, kamera sume. Hirup skit kopi, then terus gerak. On the way tu Cembam suap cekodok pisang yang tak tau bentuk apa. Yang kompem bukan bulat lah. Ada yg bentuk peta kemaman, ada yang bentuk amoeba..macam2 ada. Ahhahaha!!!

Tapi sedap...Dia pergi tumbuk sesikat pisang tu. Makan nye sikit. Last2 aku la yang ditujah2 nye masuk dalam mulut kasi abeh sepanjang jalan. Pandai plak tu. Kasi makan jemput2 tu dulu, baru suap nasi goreng. Memang lapa pas main ujan2 kan..Sepanjang jalan dapat suap dari Cembam nasi goreng. Kat Kuala Selangor baru abeh nasi goreng tu. Hahaha

Then tiap kali benti trafik lite aku hirup la kopi o tu..nice...memang rancangn balik kampung yang hebat dan efisyen. Takyah nak singgah dah. Jadinya 2 jam smpi dah Sabak. Hehehe.

On the way tu sembang macam2 la semestinya. Time Cembam dok pejam mata je aku tak kacau. Ntah camane tercite pasal idung.

"Baby amek idung Daddy eh..baru ensemmm"
"elehh..macam la idung orang kemek. Tak mancung je tapi OK"
"Tapi lagi afdal idung aku le"
"Eleh..."
"Dagu ku yang runcing, leher jinjang"
"eleh"
"Ahahaahaha..tu idung tu kalau dari bawah tengok..fuh..macam-macam ada"
"jahat!!!"
"bersawang..haaa...Pen drive aku ada situ rupanya", sambil tunjuk kat lubang idung Cembam. "Patut ilang!!!! Ahahahaha"
"Jahat ngutuk!!!"


Ekekeke...gurau-gurau membawa bahagia orang kata. Memang kasar kan? hahhahaha!! Tapi Cembam dah dekat 5 tahun dah idup dengan gurauan tu. Ada kala aku sendiri plak kena balik..ahahahaha!!! So nak unfriend aku ke skang dah tau?? Ahahhaahahaha!!!!

Hai baby ku...jangan ko ikut la perangai Daddy kau ni. Ahahaha!!! Kang lawan mengutuk plak kang. Pesan Daddy, nak wat perangai cam Daddy, kena pandai pilih pasangan idup yang jadikan sume tu warna warni idup dia...cari kawan yang baik2 macam yang Daddy ada..yang tahan kena kutuk dan yang kuat kutuk balik smpi kau rasa insaf 15 minit nak kutuk orang.

Kawan2 aku yang kat baca ni..ye..kau!! Kau!!! Yang besar, kecik, pendek, tinggi, itam, putih, montok, mulus, manje, momok, kuat lahap sume tu!!! Ye!!! Korang!! Korang memang best!!! Dan lagi best sebab ada kawan cam aku!!!

Ahahahahaha!!!

8 comments:

Erina Asmawani July 18, 2011 at 6:54 AM  

jahat siot..hahahaha...

tapi nasib ar baik hati lagi..kalo jahat versi lanun, xmo kawan ko..hahaha

Masy July 18, 2011 at 8:14 AM  

hahahahaha mcm siak! tp klu ko tershadap berbudi pekerti mulia, kompem kitorang pelik dan menyangka ko sedang disampuk setan. maka teruskanlah.. teruskanlah... kau begituuuuuuu *agnes monica nyanyi*

❀aRaBeLLa❀ July 18, 2011 at 10:24 AM  

cakap dengan bini aku-kau ke?

HEMY July 18, 2011 at 12:04 PM  

Erina..papa jahat la katakan...ekekekeke

masy..oh yeah..ko memang kawan yg kelllaassss

bella, takkan tak pasan masa penang ari tu? hehehe

senyum..tak perlu kata apa apa anies..

❀aRaBeLLa❀ July 18, 2011 at 2:15 PM  

mane de perasan..kan aku cakap dgn ko aritu first time aku dengar sore cembam mase on the way nak gi HRC.

anwar,  July 19, 2011 at 2:08 PM  

aku ke? aku ke yg kau maksudkn dlm blog kau tu? hahahaha

Anonymous,  January 24, 2013 at 3:23 AM  

It's actually a nice and helpful piece of info. I'm satisfied that you shared this helpful information with
us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.
Also visit my web page online casino australia

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP