Dia urut2, tepuk2 tau-tau je kaki dah kena bengkok!!

>> Sunday, July 31, 2011

Hmm..Ramadhan kali ni aku sambut dengan kehadiran isteri di sisi. Hehe. Kalau dulu, balik keja aku beli ikan keli masak cili api, tanak nasi 1 pot then berbuka dengan sebelah je ikan tu, sebelah lagi plak lepas semayang terawih atau time sahur, kali ni tak dapek ar nak wat camtu. 

Aku ada di Terengganu ni umah mertua. Wife dapat cuti skolah dia first Ramadhan tu. Jadi balik le ganu. Kira first buka and terawih sini le. Sanggup si Cembam ni tolak dari sini pas isyak. Selalu ada je la ngomel dia kalu balik pas isyak. Nak gosok baju la apa bagai. Haishhh~~~ 

Semalam pagi terus gi jumpa tukang urut kat sini. Lutut Cembam yang aku tarik ari tu, dapat betulkan 2 sendi je out of 3 rupanya. Aku mmg kompem ada benda tak betul lagi sebab bengkak dia walaupun surut, tapi tak ilang abis. Cembam pn takleh nk duduk antara dua sujud bengkok kan abeh lutut tu. Berdiri lama pn sakit belakang. Aku tau kena betulkan dengan cara bengkok kan plak lutut tu smpi abeh. Tp bila buat sendiri Cembam dok meraung baru lipat skit. Plus aku tau konsep je. Jadi mmg tunggu balik ganu.

Sampai2 umah tukang urut tu, sambil tunggu layan Sarjan Hassan dulu kat Astro. Sebelum diurut orang tu bagi Cembam minum air bacaan utk kurangkan rasa sakit. AKu dok sebelah cembam bila dh smpi giliran. Cembam tunjuk je lutut orang tu kata "sini betul, sini betul, sini tak betul". Kira ada 3 sendi, 2 je la betul.

Dia start urut2 bhgian sendi yg tak betul tu. Cembam dah bersedia dok genggam mana yang boleh. Tukang urut tu siap melawak macam2. Ditepuk2 nye lengan Cembam sambil cakap

"dok start lagi. Urut maing2 urat dulu. Hok nok start nanti aku kabo". 

Macam2 lagi dia cakap. Siap tetiba tu "Haaa!!! Komunis serang doh!!!" merefer pada citer Sarjan Hassan kat luar ruang tamu tu. Hahahahaha!!! Mak mertua aku gelak je la. Half je apa dia cakap yang aku paham. Tapi rupa2nya Cembam sendiri pn tak paham. Ceh.

Aku bgtu orang tu aku tarik sendiri ari tu. Dia cakap bukan main tarik je..ada baca2. Aku cakap baca selawat banyak2. Then dia kata and angguk, "oh..molek ah tu..buleh dah. Mu nok ayat aku leh buwi...ang ang gong twong twong". Haaa...lepas buwi tu aku tak paham dah. AHahahahaha!!!! AKu tanya ayah  mertua aku lepas pada tu pn dia tak grab. Ahahaha!!!

Tapi smbil mengurut slow preparation nk bengkok kan lutut tu dia ada la wat lawak sindir2 ke aku. "hohh..senjoh dighi..senjoh ngat" sambil pandang aku. Dua tiga kali. Aku mula2 tak paham. Tp lepas 3 kali aku assume senjoh tu maksud dia tarik le. Ekekekekeke!!! Sambil tepuk2 kaki and bahu aku and Cembam nak kasi Cembam tak takut. 

Pastu tetiba je, tak smpai 3 saat, dia tepuk lutut, goyang2 skit terus dilipat kaki bini aku smpi abeh. "Siap doh!!" Ahahahaha!! Memang tetiba je Cembam tgok kaki dia dah kena lipat. Orang tu sapu ubat dia sendiri, then bungkus lutut ngn kain kasa buat bungkus tangan patah tu. Dia bagi pantang jangn makan ikan kerisi, keropok. Kalau tak denyut2. 3 hari baru bukak. 

Abeh tu, ayah mertua aku hulur 30 kat aku utk diberi pada orang tu. Aku dh siap kat wallet, tapi tak sempat kuar. Tq yoh. hehe. Lepas pada tu memang sembang pasal orang urut tadi le. Keletah dia dan camne tau2 je kaki dh kena bengkok. Hahaha!!

Sebelum balik kami singgah butik kain. Sempat la aku belikan kain baju utk mak dan Cembam, untuk raya. Aku tak beli pape. Tk wat baju raya tahun ni. Tahun lepas nye molek lagi. Then singgah pasar payang cari baju batik gold acik amanahkan Cembam suh carik utk konvo dia. 

Aku beli serunding daging wat sahur. Tak pernah pn makan serunding tu kecuali org bagi time kenduri. Then beli mata kucing n rambutan. Kuarga mertua aku tak makan mata kucing. Bisa. Hehehe.

5 comments:

Kapten Atok July 31, 2011 at 3:17 PM  

org putih panggil EXPERT tu

HEMY July 31, 2011 at 4:25 PM  

itu lah...xpert dan suka berceloteh

Pocket July 31, 2011 at 5:18 PM  

1) bahaya tu, pocket yang buta ikan ni tak tau yg mana satu ikan kerisi.

2) so finally ok trus kakinya tanpa sessi mengurut yang diselang selikan ngan bunyi jeritan? pergh!! heba' pokci' tu!!

3) ko memang sengaja kan!? lambat lambat keluarkan wallet .. heheh aku tahuuuu...

peh salam ramadan weh!! mintak mahap la sekeping dua kalau tersilap kata. moga ramadan kali ni yg terbaek punya :D

HEMY August 1, 2011 at 10:31 AM  

hahaha...salam ramadhan pocket!!

Rohani Che Mat November 28, 2014 at 12:16 AM  

Boleh dapatkan alamat dan contact no tukang urut. Tq

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP