Bila Family kita mula bertambah

>> Friday, July 8, 2011

Nak pose dah. Heee..tahun ni kira cam first time dapat pose ngn Cembam sama-sama. Tahun lepas ada gak pose sama2 bila aku gi visit time pose. Ingat lagi masak ketam tahun lepas. Tup2 dh pose balik. Umah lain, negeri lain. Cepat masa berlalu weh..

Objektif tahun ni nye pose, ada sekali berbukan ngn famili aku n sekali ngn family mertua. Tgok le camne nk di arrange nye. Tahun ni turn first raya kampung aku. Kak Wa pn balik dari Ausie. Ingat nak beli tema baju sama..bila lagi kan..Hmmm

Kodek2 gambar nampak gambar ni..Aku uplod n letak sini la wat modal update blog Hari Jumaat ni. Eehehehe

IMG_6205

Gambar beberapa bulan yang lepas adik beradik in-law aku. Kami lepak kat Masjid Terapung siap semayang garib kat sana. Best gak hang out ramai2. Along le yang bawak Serena ayoh. Hehehehe

Along baju merah duduk tu keje Penang. Tengah plan nak beli keta baru. Hehehehe. Ateh Kuning wat Peace tu plak lening dh makin kurus kata beliau pas wat yoga. Ekekekeke. Moga sukses le teh weh. Bhasya Fighting!! Acik dok sengih tudung putih tu plak tengah try apply nak jadi lecturer kat KUSZA and IPTA kat area sini. Harap2nya sangkut le mana2 ye. Rezeki bulan pose. Heee..

Nur tengah-tengah tudung itam tu skang dok umah  baru abeh blaja. Dok baloh le tu dengan si Ekal hari2. Hahaha. Tengah blajo lesen moto ngn keta tu. Leh le bawak Ekal tgok konsert Hijjaz pasni. Ekekeke. Haqqi yang membelakangi kamera tu laki si Along. Kalau nak dikira tk smpi seploh kali lepak sama2 ngn dia nih. Sempoi gak orangnya. Dinner je kalu kena ada sirap ais..Tiap malam Along dapat pahala sirap ais le ke suami dia. Ekekeke.

Ekal adik bongsu in-law aku tu sapa lagi kot tak kenal. Byk kali dh diceritakan kat sini. Mu baca ni kompem tengah sengih2 ekal. AHahahaha!!! Si Ekal ni baru dapat bilik baru...Patutnya tingkat atas..tapi takut mamong nk masuk tido takpun bangun tido kot tergolek2 kat tangga tu, dia dok bawah dulu. Uishh..dasyat..pasang cadar sendiri..lipat baju sendiri, siap cangkuk2 sume pasang dh kat dinding nak sangkut macam2. Frame gambar ada gambor dia kecik2 dulu pn siap wat perhiasang tu bilik dia. Suis2 lampu ngn kipas ada letak tanda K, L cam kat skolah. Ahahahaha!!! Klako nggoh mu kal.  Bangun pagi mok tkyah kejut dah..hebak mu kal!!! Bangge abe ngoh mu..ahahaha!!!

Itulah. Kadang2 kita perlu a bit motivation or inspiration dalam hidup tak kira sekecik mana pn. Aku pn jenis cepat termotivated hatta benda2 yg org lain rasa remeh. Contohnya kalau aku beli glove nek moto kan..huish..esoknya tu rasa lain macam gi keje nih. Semangat..tak kisah la berapa hari..tp semangat habes.

Kalau dulu kecik2 dapat baju orang sedekah..ni..berebut ni macam baju baru. Siap hangar tuh. Semangat esok nak gi main ngan kawan2 baju baru tu. Padahal esoknya kawan tu spot tu baju dia..mak dia bagi kat kami. Ahahahaha!!!

Jadi hari Jumaat ni tazkirah saya, walau sekecil mana pn pencapaian, rasa bangga lah tidak smpi tahap riak dan takabur. Cukup lah hingga tahap kita inspired utk buat yang lebih baik di masa akan datang.

Salam Jumaat semua!!!

6 comments:

Masy July 8, 2011 at 10:59 AM  

Objektif tahun ni nye pose, ada sekali berbukan ngn famili aku.

BERBUKAN pon boleeeeeeeeyyy

syah shah July 8, 2011 at 11:03 AM  

Betul betul betul... Aku kalo dapat kete baru ni kompom ah semangat nak pegi jenjalan selalu... Er... pegi keje memang kompom tak penah semangat... Hahahahahah :P :P :P

zonaku July 8, 2011 at 12:12 PM  

itulah.. berbukan tahun ni x tau la aku camana. melampau gak la cam tahun lepas sebab duduk ngan mak.


er. semayang garib tu semayang maghrib yer. slang ganu ker?

HEMY July 8, 2011 at 4:27 PM  

ahahaha..haah..garib tu slang ganu maghrib...

nk buka sama gak tak tahun ni?

Dearie Pearls July 8, 2011 at 10:46 PM  

..dan tanpa sedar juga beberapa tahun akan datang, jumlah dalam family semakin bertambah.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP