Penang Memuah Trip - Botanical Garden, Gurney, Feringghi Night Market

>> Wednesday, June 22, 2011

Kul 2:24 pagi dah ni. Ate tak gheti nak tido lagi. Tengoh nunggu gambor uplod ni haaa..Bebudak ni nok gambor cepat.. tak sesabor..tak blajar akhlak darjah 4 la tu. Ate gambar teman sume saiz lebey 7MB. Kalau idok di edit, besor le masuk Flickr nye ate lambat le nk siap. Haishhh~~ Tu tgh 52% tu.

Ok teman sambung le entri kali ni pasal Trip ke Botanical Garden, Gurney dan Pasar Malam Batu Feringghi. Ate lepas pukul 5 kekdahnya kami siap2 dan kuar terus ke Botanical Garden. Udah sesat ke sini pagi tu masa nak cari Bukit Bendera nye haaa.

IMG_7744

Bagai Kera dapat Jard. Aahahaahahaha!!!

Masuk2 je nampak aiskrim tu beli. Siap salut kacang. Bestt. Jard dpt eskrem dok jauh2 bajet orang nak kecek la eskrem dia. Last2 aku bagi perumpamaan terus. Bagai Kera dapat Eskrem. Hahahahaa!!!!! Then sume pn lepak2 makan eskrem masing2. Masa ni la ada monyet datang nak kecek eskrem. Then Jard layan dia. So gambar kat bawah ni aku bagi lagi satu perumpamaan. "Bagai Monyet dapat Jard". Ahahaahaha!!!

Abeh makan eskrem kami start masuk dalam. Ramai gak joging kawasan ni. Kami sekadar berjalan. Baru seminit jalan, smpi kat satu kelompok monyet, tetiba yang paling bear datang ke arah kami. Aku tgok mata dia aim Erina yg tengah makan eskrem. Erina tgok monyet tu datang terus dicampaknya eskrem tu. Kalau aku mmg aku baling ala-ala baseball kat muka monyet tu. Ahahahahaha!!! Sian Erina tak dapat habiskan eskrem.

botanical garden

Cantek gak padang ni. So kami bergambar le kat sini. Redup plak tu matahari dihadang oleh pokok2 tu.

Then amek gambar kat padang ni lompat2. Again aku kena la edit utk kasi semua dalam keadaan lompatan paling maksima. Wafa dengan signature 'Casper' nye, Erina nak wat cam Dato's Muzaffar. Jadi gak. Masy dengan floating nye. Jard yang dh improve tu cuba nk lunjur dua kaki ke depan. Tapi tak dapek la wat paras pinggang cam aku..dia wat paras pinggang monyet sudah. Bella? Dia plak skang carta plg corot lompatan. Lagi rendah dari Jard dulu. Mungkin kaber ayu atau lutut tak dapek nk support jisim tubuh..ahahahaha!!!!

IMG_7759

Dari kiri CasperWafa, Jardygimprove, FloatingPanda, Bellaseinci, FloatingPandalagi dan ErinaDatoMuzaffar.

IMG_7766

Fuh hebat skit yang ni. Wafa terserlah kecasperan nye, jard lunjur kaki ke depan paras pinggang monyet, MasyPanda ngan payung, Bella? camtu gak le..tgok dua2 gambar sama je. Erina lg tinggi lompat sebenarnya. Tp tudung kacau terselak skit. So aku amek yang ni je.

Tp yg plg hebat si Zona (dua dari kanan) la bila dia lipat kaki. Ahahaha. Dah macam teletubies dok tahyat akhir. Waghakadalilkla9alaakal;alal;a'jskafa;a!!!!!!


Menghitung hari nak jadi mak ayah dah kami. Tapi kami tetap maintain comel dan kacak

Lepas pada tu Erina amek gambar Cembam dan aku guna kamera aku. Ok la, byk kali nanti komposisi  tu makin cantek kot. Tinggal snap je pn. Bukan suh menadai-nadai tukar setting ke apa kan. Ahahahahaha!!!!

IMG_7770

IMG_7772

Jalan lagi dan lagi, amek gambar kat dinding batu bata merah Taman Orkid ni ha...memang smart. Then jumpa jambatan, amek gambar jambatan plak. Aku melompat ngn keri kat tengah2 tu bergadai nyawa suh Bella snap. Haremmmmmuah!! Gegor katanya. Ate dok pegang telor gegar si keri apa. Sebaik Erina ada snap. Ahahahaha!!!!

IMG_7773

IMG_7776

IMG_7777

IMG_7779

IMG_7780

IMG_7781

IMG_7785

IMG_7786

IMG_7793

IMG_7796

Ko try la bagi makan kat monyet2 tu. Dua budak ni akan kejar ko...geget punggung dan dagu ko serentak!!!

IMG_7801

Tolong kami..kami diperdagangkan!!!~~~

Lepas abih tangkap gambar kat tempat2 yg menarik, kami terus ke Gurney utk makan malam. Aku order satay, Cembam order nasi pattaya. Masy makan lebihan-lebihan kami je. Ahahahahaha!!! Sempat la layan lagu-lagu hindustan yg kecik2 dulu aku selalu dengar paman aku dok nyanyi. Ate sekali ada performance macha pasembor joget smbil sediakan pasembor ikut lagu tu. Terhibur gak le. Bella aku tgok horny haaa tgok uncle tu joget.

IMG_7806

Keri dalam hati.."mimpi ngeri" katanye. Bella dalam gambar potogenik skit..real life dia lebih tembam..ahahaha!!! Jard dengan gigi dia, Zona happy tak tau bakal tertinggal spek. Erina melahap je la pe lagi kan.

Time makan ni Jard kena kutuk. Ahahahaha!! Tetobe je Keri jerit "arghhhhhh!!!" pastu dia kata Jard cungkil2 gigi then cucuk pasembor ngn lidi tu. Ahahahahahahaha!!! klakar tol. Bolehbahkalaukau Jard!!! Memang lepas pada tu jadi bahan terus. Keri tak makan pasembor tu..byk skit orang lain dapat makan sebab Keri terpaksa bail out. Ahahahahaaha!!!

Habih makan kami ke Pasar Malam Feringghi. Dulu aku penah pi masa company trip and dok kat Golden Sand Resort tepi tu. Masa tu ada kedai DVD yg mmg banyak. Tp skang skit2 je. Nak beli just tnya tajuk tu, orang tu gi amek. Nampak 3-4 orang dengan walkie-talkie gaya jaga line kasi clear. Hehehehe!!!

IMG_7810

IMG_7811

IMG_7812

IMG_7813

Aku jumpa tumbler yang berbentuk lense. Nice gak. Tapi rega RM60 camtu. Aku KIV dulu. Jalan2 lagi jumpa payung bentuk pedang samurai. Teringat kawan aku ada kata cari kat Jepun. Rega 45. Aku jalan lagi. Try cari baju tak berkenan. Then terjumpa lagi payung. Orang tu bagi 40, aku jalan wat tak tau. 35!!!, pn jalan lagi. 30!! pn jalan lagi skit2 smbil tengok barang lain. Tp hati mmg nak sambar dah. Bila lama takde offer or layanan orang tu, aku keciwa la. Tp sebaik pastu toke tu kata 28. Aku beli je la. Time tunggu baki ada budak cina sorang tnya toke tu berapa. Sekali toke tu jawab

"er sek pa" - bahasa mandarin maksudnya 28. Cilake tol. Ingat aku tak paham le..sebaik aku mmg dapat rega tu. Kalu tak mmg aku mintak rega tu kat toke tu. Hahahaa. Itu le penting nya mandarin edukesyennnn komeeeeeee!!!

Jalan smpi ujung then patah balik. Disebabkan ramai pandang slack payung aku yang aku selimpangkan kat blkg macam ninja tu. Aku jadi rimas n terus ke van. Letak payung then tunggu yang lain sambil pasang ekon. Ate diesel keta banyak lagi. Masy, Keri, Zona n Erina bapak lambat. Kate pilih fridge magnet. Tapi kami nunggu macam bancuh simen sendiri nak buatnya.

IMG_7814

Abeh pada tu terus balik resort n tido. So itulah pengakhiran hari pertama Trip Memuah ke Penang. hehehehehe!!!

Fuh siap dah. Kul 3 pagi!!!!

15 comments:

Jard The Great June 22, 2011 at 6:27 AM  

Arghhh... kisah pencungkil gigi.

Erina Asmawani June 22, 2011 at 8:13 AM  

ahahahhahahaa..aku gelak bagai nak gila entry nih! adoii..bergegar perut..hahaha..ulasan scene lompat2 ko paling xley blah...hahahaa

Dah macam teletubies dok tahyat akhir.Ahahaha.

Wafa mmg lompat gaya casper comel ;p

suke entry ni, baca 26 kali pun still ketawa gak.haha.aku dah kena sawan tawa..hnnnss..hnnssss

Erina Asmawani June 22, 2011 at 8:14 AM  

btw, macam biasa, mmg cantik gmbar ko bro..especially 2nd pic..cantikk!! congtazzz hemy congtazz!

zonaku June 22, 2011 at 8:22 AM  

hahahahaaa.............

teletubbies tahyat akhir yer........... redha!

x perasan pun ko amik pic aku kat lampu tu. rasanya aku soh si ena amikkan pic aku pegang lampu cam masy tu. rasanya la...........

Roza Ami Nanomiya June 22, 2011 at 8:50 AM  

kagum aku lompatan teletubies zona. haha



ok. kisah cungkil gigi yg plg menarik untuk diulas.

Masy June 22, 2011 at 9:19 AM  

hahhaahhahh!! bongek betol! lawa gambar last tu. ai laikkkk. nampak gigi aku kecik sket drpd gigi keri. yesssssssss

aku folo je ena dgn keri berebut fridge meknet. sakit kaki namun ku tahan gak. tabah ai ni ok.. heheheh

makan lebihan2 korang pun aku jd kenyang giler, sibbaik x order pape huhuhuhuhuu

Masy June 22, 2011 at 9:24 AM  

eh silap. pic seken last. hehehe congtazzzz anul congtazzzzzzz

Fiza Z. Abidin June 22, 2011 at 9:42 AM  

cantik :)...nampak cembam mcm penat je dlm gamba2 tu...kesian dia...tp pregnant ni byk berjln bagus kata org...

syah shah June 22, 2011 at 9:57 AM  

pic kak masy nampak klasik je pasal lighting... aku suke tingok... Hoho~ :D

Masy June 22, 2011 at 10:50 AM  

metacih syahshah! akak pun suke gak! heheheh

aim-a June 22, 2011 at 11:43 AM  

hahahahhahahahhahhahahahhaha!!entry yg best.dah rase cam org perok pulok bace enrty ni :D

PnConfused June 22, 2011 at 12:44 PM  

gambo kat screen aku nih lambat lak loading... tp klako gle baca cara ko citer.... weekend nih aku nak suh zona lompat teletubbies utk iman... hahahah

HEMY June 22, 2011 at 2:03 PM  

thanks erina..hehe

aku snap je zona alang2 kat lampu tu

rozami, ko mmg patut kagum..susah nk wat tu

dia penat berjalan skit le..besa la ngandung..kaki baru nk start sembam plak tu

keri, haha..tak kemas aku wat fake bokeh tu..balik edit balik la..nk print..hehe

pn confused, ate kalu kome kabor leh jumpa kat penang..hehehe

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP