Sabtu yang takBest

>> Saturday, May 21, 2011

Hari ni ada DR testing utk application yang aku support ni. DR stands for Disaster Recovery. Diorang wat backup plan la utk tangani isu kalau tetiba earthquake ke jadah apa ke kan. Atau pun sistem yang user guna down, so ada la backup. DR ni kira drill utk benda2 camni le.

Mak aku ajak balik kampung sebab adik aku sorang2 kat umah. Abah gi ikut rombongan kawin abang dia punya anak. So aku pn balik la. Dh smpi Tanjung Karang baru ingat kabel laptop aku tak bawak. DEM!!! Camne nk wat keje ni. Aku dh pk macam-macam DR plan aku sendiri plak dah. Ahahahah. Tapi aku discuss ngan team lead aku, aku decide utk online bila sume dah ready and tinggal nk start. Leh la tahan 3 jam bateri aku untuk settlekan keje2 testing tu. So Ok la.

Tapinya aku mmg bergantung kat laptop opis tu nk ilangkan boring sepanjang kat kampung ni. AKu nak bawak laptop bini aku, tp pagi Jumat tu dah takde kat ruang tamu, adik ipar aku bawak. Ni tak bawak kabel plak, so mmg takleh pakai utk leisure browsing le laptop opis tu.

Sebaik ada PC zaman kolej aku kat umah ni ha..Tapi nk tambah derita, GARENA utk aku main online game tkleh run PC ni..huwaa...Mobile phone kong..huwaaa..ekekeke. Memang bapak boring la.

Tp at the end of the day, aku jumpa charger lama adik aku. Leh charge time henpon off je, tp still leh charge. Then aku leh baca manga online je utk kill time. And bila keje yang patut stat kul 1ptg, tunda 3.30 ptg, tunda 5 ptg, skang tunda 7 ptg..aku dok nunggu bodo-bodo ni...last2 tadi aku kuar pekan sat beli eskerem. Layan eskrem dua batang, beli chipster and jambu madu.

Skang aku sedia la nk keje..ahahaha. Ujan plak ha...abeh keje ni aku nk balik kampung..umah nenek aku. Ehehehehe.

1 comments:

zonaku May 22, 2011 at 12:13 PM  

dulu2 blh ja kan hidup tanpa komputer or handphone.....


sesekali kene la merasa life back to basic....

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP