Nurin dan Yebit nyeeee

>> Friday, May 6, 2011

My in law bela rabbit. Banyak dah yang dapat dijual, bagi kengkawan, bagi sanak sedara dan macam-mcam lagi. Dalam 2-3 tahun gak aku nye in law ni bela rabbit. Kat blkg umah tu la beliau buat kandang rabbit dari kayu-kayu terpakai. Memang membiak juge le.

Wiken lepas kuarga sepupu ipar aku mai dengan anak dia yg kecik comey si Nurin ni. Say Hi Nurin~~ kekekkee.

nurin and yebit

Nurin dok panggil ni yebit. Memang comey tengok keletah dia. Kena plak jenis tak takut nk pegang rabbit2 tu. Yang paling klaka, Nurin ni tgh stage baru nk bercakap. Tetiba dia gagap. Jadi bygkan la bila tnya tu kan

"Nurin..ni apa?"
"I....I....I...Ini.....yeee..yeeee...yeeeeee....yeeee..yebbbbiitttt la"

Ahahahaha. Aku nk terbalik ke belakang dengar dia nye gagap tu. Lucu banget. Tp harapnya jangan la smpi besar gagap plak sian...Mak dia kata akak dia pn camtu dulu. Gagap kejap. Minda tengah dok browse perkataan kan. Jadi lag skit..huhu.

IMG_7294

Tengok ar tu selamba je belai-belai arnab tu. Tak takut pun. Huhuhuhu.

IMG_7283

Besar ni la kandang rabbit in-law aku. Rasanya dalam ni ada 20-30 ekor kot.

IMG_7285


IMG_7354

Petang skit pastu gi petik buah pelam kat umah Tok Cembam. Banyak gak pelam epal dia. Masam skit..sedang2 la masam dia yg wat ko rasa best tu. Then jiran sebelah kasi petik jambu dia. Tu 2 plastik tu haaa. Jambu tu on the way balik KL dh blasah. Esoknya abih dh. Yang tinggal busuk plak. Cepat busuk jambu dia. 

Ni pelam tengah nk perabih. Wiken ni anta kat mak aku S.Alam lah. Hehehehe.

6 comments:

Erina Asmawani May 6, 2011 at 9:03 AM  

hai Nuriiinnnnn...aunty Yena nak Yebit sekor bley??hehe

pe lagi..dah nak ke Shah Alam, singgah umah aku sekali bagi buah ok..nyam nyam..sedapnya pelammm..

Hasnor May 6, 2011 at 9:05 AM  

sedapnyaaa pelaammm tuh...

a'ah, singgah umah aku skali pon okey gak :)

HEMY May 6, 2011 at 11:25 AM  

i.allah kalau aku singgah ku beri sebiji dua..hehehe

HEMY May 6, 2011 at 11:49 AM  

umah tu tak makan rabit2 tu...tak smpi ati..ahaha

Syeza Jamal @ Philocoly May 6, 2011 at 9:46 PM  

hye hei long lost blogging friends..(if u still remember me lah..hihi)
i love rabbits..=)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP