Mikhail Ruzain - Hero ketiga member aku!!

>> Monday, May 16, 2011

Weekend sebelum ni aku menziarahi kawan opis aku yang baru saje menyambut kehadiran hero ketiga beliau pada 23 April lepas. Dah alang-alang kat S.Alam melawat mak aku, memang wajib singgah la umah dia kat area Subang apa ntah nama dia. Tapi around 2KM la dari Subang Airport tu. Last pergi masa Hari Raya 3 tahun sudah rasanya.

Sampai umah kawan aku si Hasnor ni around 6 ptg. Time aku sampai tu tengah ada maid part time dia wat spring cleaning. Hehehehe. Beh gak wat part time bersihkan umah orang ni. Sejam 12 hengget. Amacam. Kot Jard nak cari duit lebey..takde la kena berdiri sepanjang hari kat Giant..nak Jard? EKkekeke.

Time smpi Mikhail Ruzain, putera ketiga Hasnor ni tgh tido sedap je ha.. Tengok sekali terus perasan mata kiri dia ada ketumbit. Aishh..kecik2 tk smpi sebulan dah mengendap ke? Ekekekeke. Sian je. Then terus si Hasnor ni bagitau laki dia pesan jangan amik gambar si Ruzain ni dulu sebab tgh ada ketumbit. Eekekeke. Laki dia kuar masa aku smpi, amek adik dia.

Tapi time aku kuarkan kamera, mmg takde bateri plak..deng!!! Hahahaha. Aku bukak plak beg amek charger, kabel dia ntah ke mana..ahahaha. Memang ketulahan betul la. Tapi sebab si Hasnor ni pn ada charger Canon, kami pn ke dapur bersembang smbil minum petang menunggu bateri tu caj. hehehehe.

Banyak le yg kam sembangkan. Dari pengalaman deliver si Ruzain ni, pasal klinik swasta vs Hospital kerajaan, tips tengok next anak laki ke pompuan but most of the conversation pasal hal opis HQ kami. Yang buat Hasnor ni tender surat resign bulan lepas. Kena la tau apa citer environment keja kat opis HQ tu. Aku dh 4 tahun kat client site. Kot kena balik HQ kena alert pasal klik-klik or puak-puak yang ada ni haaa.

MIkhail Ruzain

Kami semayang maghrib kat umah beliau then amek gambar si Ruzain. Ntah camne aku cam cakap-cakap skit ngn Ruzain ni dia leh senyum plak ngan mata tertutup tu haaa..Memang nice la. Walaupun ada ketumbit tetap comey dengan senyum camtu. Hehehehe.

IMG_7360

3 orang 3 hero dah anak si Hasnor. Hehehe..camne la idup ada anak sendiri plak pasni. Memang dh wat keputusan nk deliver kat Az-Zahrah. Harapnya Allah mudahkan rezeki kami la utk menyambut kehadiran anak pertama kami ni. Doakan semuanya baik belaka ye smpi saat anak aku tu keluar =]

7 comments:

Hasnor May 16, 2011 at 4:32 PM  

haha comeyyy....

esok nya aku klinik...pastu doc bg antibiotik, suh aku followup kt pakar mata nk buang nanah..x sempat g esoknya tuh, mlm tu dh pecah..

huhu ko kene dtg lg skali la kalo cmtuh :D

neway, tq hasnul n cembamnya (aku pon panggil cembam bleh?? :P) sbb sudi dtg visit baby ruzain..

and all da best to both of u..i'allah, semua dipermudahknNya..amin

Fiza Z. Abidin May 16, 2011 at 4:53 PM  

comelnyee dia dah pandai senyum..apa lah yg ko sembang2 ngan baby ni smpi senyum dia yer...

huuhu tulah office politics ni kene byk pandang-pandang, dengar-dengar lah..aku pun tak tahan dah, cuma lom sekuat hasnor je nak taip surat resignation tu..

anwar,  May 16, 2011 at 5:33 PM  

hasnor.. kau dah tender? murah rezek... rezeki anak.. dapat tempat baru.. :) tahniah utk baby.. dan keja baru..

hasnul.. az-zahrah? berjiran la ngan bini aku.. dia nk bersalin kat an-nur :)

Erina Asmawani May 17, 2011 at 9:28 AM  

comelllllllllllllll!!! Sangat! mata de ketumbit tapi cenyum2 lagi..hololoh..tomey sangat la!

Semoga ko dimurahkan rezeki ;)

HEMY May 17, 2011 at 2:10 PM  

Thanks Hasnor..ko pn harapnya berpantang elok je kat umah sorang2 ye..hehehe

aku bgtu dia "ni uncle kacak nk amek gambar" then dia senyum..haha

Anwar, bila bini ko due? kandungan berapa bulan patut daftar hospital nk bersalin tu?

Erina, ehehehe..tulah..tak effect pn ketumbit tu

Aimi dan Pakcik Hashim May 17, 2011 at 3:30 PM  

lepas ada anak... entri berkisar pasal anak lak

kami yg bujang ni ketinggalan zaman...

HEMY May 17, 2011 at 5:37 PM  

hehe...entri anak akan lebih diupdate kat blog lagi satu..ekekeke

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP