Tempat cari makan yang baru...bangunan je baru..

>> Monday, April 25, 2011

Hari ni aku pindah bangunan baru cengkerang tempat aku ditugaskan sejak 4 tahun lepas. Huhu~~ Nak dapat kerja lain masih dok tunggu bonus, jadi dapat tukar tempat je la. Bangunan baru tu tak jauh sangat pn dengan bangunan sebelum ni. Kalau lari-lari anak, peluh skit smpi la. Ekekeke.

Yang pastinya tak best, parking untuk contractor cam aku ni takde allocation dalam building tu. Kam kena parking kat luar bangunan open space. Kalau ada, ada la..takde kalu..hmmm. Ada yg guna meter berbayar, ada yang per entry and ada yg free. Jadi kalau aku bawak keta ngn raket sume dalam keta, takut juga panas sangat patah raket2 ku. Huhuhu~~~

So hari ni aku bawak moto la ushar camne. Sekali bila nk naik lif, nk kena guna access card kat pintu dia tu, denied plak. Haremmm...kena la aku naik tangga. Then memang confirm aku tak dapat guna access card aku. Kat lobi utama pn tak dapek. Jadi sign nama kat makcik guard tu, masuk ikut pintu je instead of turnstile tu. 

Nak masuk department takleh, apatah lagi Fish Tank (area yang memang dalam bilik dinding kaca pd sapa yg tak tau) tempat baru aku tu. Dok harap org lain je la buka kan. Tapi tempat duduk aku memang best. Tepi tingkap. Sambil layan kopi leh sembang ngan member aku pandang ke luar..."kawasan tu nanti kita wat apartment mewah utk projek baru kita"..fuhhh~~

Tapi lagi satu benda tak best menimpa, sebijik kotak aku tak sampai. Untuk penghijarahan ni macam dulu gak, ada satu syarikat yg dh diberi kontrak utk take care sume barang2 ni. Yg tu aku citer entri lain la. Tapi aku ada 2 kotak barang-barang utk dipindahkan. Yang sampai cuma satu je. Dem~~ Kasut kerja aku ada dalam kotak tu. Huhu

Tp yang lain mmg memuah la. Tak abeh explore lagi tempat ni. Kafetaria kan wing lagi satu je dengan floor aku ni. Tempat kusi urut pn ada. Lega kaki aku urut tadi. Tp tempat makan selain kafetaria ni kena kuar nek keta la. Dulu ada tempat makan leh jalan kaki je. 

Memang besar la bangunan Cengkerang baru ni. Huhuhu..and skang punya tempat sangat best, ada cahaya matahari yang sangat nice dan air cond tak kuat sangat. Oh ye, aircond kat bhgian bawah tau..kat lantai...tapi tak la kuat smpi Marilyn Monroe leh wat aksi skirt terselak tu..hehehehe


7 comments:

Masy April 25, 2011 at 3:03 PM  

mencik klu tempat shanggeh2 tp parking leceh2. deyymmmm

Erina Asmawani April 25, 2011 at 3:28 PM  

Gila kentang..best nye opis baru..x tahan de kusi urut tu..ekon dari bawah plak..best2..njoy ur nu opis ye ;)

HEMY April 25, 2011 at 3:49 PM  

tu ah...nk wat cmne..mmg dia peruntuk untuk staff la..kita ni contractor jeee

Erina, mmg best je rasa weh...ahahaha

Rozami April 25, 2011 at 4:22 PM  

parking tu yg plg penting!
yang lain tu kedua.

cengkerang?

HEMY April 25, 2011 at 5:57 PM  

haah..cengkerang..ada parking luar2 ni..tp tak seconvnient parking dalam la berbumbung sume tu..huhu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP