Redah ujan sambil nyanyi-nyanyi sekali sekala cool gak

>> Friday, April 22, 2011

Semalam I meseg u tak reply,
I try call tetapi u tak answer,
I cuma nak tanya Bangi ujan ke,
Sebab I naik moto bawak kamere...

{Sila nyanyi macam lagu Zee Avi ye.}

By the time aku menjejakkan tayar moto aku ke luar bangunan tempat aku cari makan ni petang semalam, aku dah nampak awan gelap gagah perkasa berarak berkepol-kepol penuh gagah bawak geng-geng dia untuk kasi ujan rahmat ke pelusuk wilayah Cyberjaya ni. Time ni dh atas moto, aku meseg Cembam tanya Bangi ujan ke tak. Sebab nampak macam Cyber baru nak ujan kot leh melarikan diri dari awan ujan ni.

Tapi tak reply. Benti kat simpang aku call tak answer..Demm~~~ Memang dari kapel smpi skang, kalau aku ada problem and memang betul-betul perlukan answer or meseg dia, memang dia takde punya lah. Smpikan aku penah buat lawak lepas ni by the time ko answer ada pegawai polis tepon jawab;

"oh, laki U ke? Mati dah...tadi dia ada try tepon awak rasanya..Nak mintak tolong la tu kot..."

Hahaha..kasar permainan aku. Ekekeke. Kadang bengkek gak. Time memang memerlukan la takde. Tapi nak wat camne kan. Kadang tengah berak lah, masak lah, tidor lah. Haishhh~~~ Jadi bila kat tengah jalan tu ujan, aku terus pantas cari tempat teduh. Bus stop area Lim Kok Wing ni haaa. Aku nak redah ada beg kamera. Then teringat member baik ku Ayman..ekekeke.

Aku meseg bgtu aku stranded kat bus stop. Meseg ada maksud. Nk tau dia kat mana dah dulu. Kalau dah terlepas malas la nak kata mintak tolong pegangkan beg dlam keta dia..susahkan dia plak (tengok punya baik kawan ni nk mintak tolong pn pk panjang). Lagipun Ayman ni jarang dpt meseg aku time sepatutnya..Ahahahaha. Tapi kali ni ternyata dia di sisi ku tidak macam bini ku. Ahahahaha!!! Dia call tanya nak tumpang beg kamera ke, so memang dia stop la kat bus stop tu. Kat area situ pn dia. 

 
Tknak ah jatuh eksiden camni plak time redah ujan kan . Nauzubillah

Lepas mintak dia tolong pegang, aku redah la ujan. Tinggal wallet ngan henpon je. Lama tak redah ujan nek moto. Tp sllnya ada baju ujan. Kali ni takde.sejukkkkkkk~~~ Smbil nyanyi selawat Maher Zain kuat-kuat. Bawak slow je..110. Sambil brek awal2 penuh hati-hati. 

Sampai umah takde air panas plak nk wat kopi..emo kejap aku. Benci tawww~~~~ Ahahaha.. tapi tak kisah la. Mandi, semayang, panas air then mintak Cembam wat kopi O..hmmm~~~ Bukan takleh wat sendiri. Saja nak tambahkan pahala wife sendiri..ahahahaha!!!

Malam tadi tengah main game, tetiba ada bunyi lagu Bonda sayup2..upanya henpon aku tetiba kuar lagu tu..dem~~~~ Horror~. Pas aku matikan kuar lagu lain plak tetiba...dem.

Henpon aku kena sampuk Spirit of the Rain



10 comments:

Ku Tak Sempurna April 22, 2011 at 4:19 PM  

nape u tak kol ai jerrrrr??

:D

cembam tido la tu. lenkali jgn kol dia tau. kol ai jerrr


hihihi.. aku pun bengkek sgt bila tgh desperate, takde org nak answer kol. cis betul!

Muhaimin April 22, 2011 at 4:20 PM  

Mak aih tersungkur baiikk punya, kalau nak redah hujan jangan naik beskal, jalan licin! ;p.

dextrike April 22, 2011 at 4:44 PM  

aishh, hp kat dlm handbeg kot.. jgn komplen2.. xbaik.. :D

HEMY April 22, 2011 at 5:17 PM  

ekeke..baiklah kts ku..nnt ai call u je yeee...ekekeke

muhaimin, moto lagi bhya dari beskal..sbb lagi laju

dextrike..ekeke..mmg tak komplen pn...emo je skit..ahahaha

Erina Asmawani April 22, 2011 at 5:21 PM  

cian tembam tau..nanti dia merajuk baru tau..

Buat ko bengkek sangat tu sebab ko risau sangat ngan kemere ko tu kan? kan? kan? ngee..

Mak Su April 22, 2011 at 5:38 PM  

110 slow? memang berhemah :)

Rozami April 22, 2011 at 10:05 PM  

lawak ko dengan bini boleh buat sentap. hahaha

aku naik moto bawa beg... wajib ada baju hujan dalam dia. tak lah kena spirit of the rain

muhammad Jr April 22, 2011 at 11:31 PM  

hahaha
serius lawak
hahhaha

cikceriacorner April 23, 2011 at 8:35 AM  

hehheheh..

bwk moto xbleh tepon..

zonaku April 23, 2011 at 10:57 PM  

dah tau nk redah ujan, pehal la x off kan tepon??????



blk, keringkan dulu elok2 br on balik...




apoda!

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP