Book Of Eli

Damn it. Patutnya dah tido ni. Tapi before I switched off my PC, I realized that I forgot to finish the last tongkol of corn yang Nyai rebus for me. So while waiting for it to be finished, I searched for "Book of Eli" from my hard disk coz I need to check whether I already have it or not. I watched the trailer in Astro and feel wanna watch it. So when I checked, I do have it and I kinda want to browse the movie. Err..but it's such a nice movie that I was sucked by it and now I'm watching it when it's already 2A.M. Huhuhu~~~

But fortunately the one I have is a 2-CD version. So I swear I'm going to bed once this first CD is finished. Oh, it's another 50 minutes...hmm...ahahahaha!!! Demit


Update : 
Sudahnya aku tido pukul 3.30 pagi tadi. Hahaha. Yelah, Cembam suh abeskan jagung lagi seketol dan ayam KFC adik dia beli tak habis 2 ketul. So sambil layan la. Walaupun janji nk tido pas CD 1 abeh, blame it on the KFC and jagung..AHahahaha!!

Book Of Eli ni cerita berkisar ujung zaman lepas perang ntah apa perang ntah dunia dah macam hancur, gersang. Tinggal certain tempat je yang ada air apa sume. Then dia ni dok berjalan menghala barat untuk sampaikan Bible terakhir di dunia ni pada tangan yang betul jadi agama tu dapat disebarkan semula la.

haaa...ada juga filem menitikberatkan agama macam ni kat hollywood ye. And ada sorang ni nak kat naskah terakhir ni gak dan sanggup bunuh si Eli ni (Denzel Washington). Last skali jahat tu dapat rampas, tapi dia takleh nak baca pn sebab tulisan braile. Jahat ni nak orang2 zaman tu jadikan dia tuhan la kira dengan guna ayat2 Bible terakhir tu.

Si Eli ni jumpa satu kapal kat Barat then akhirnya orang yang dalam kapal tu catit balik satu-satu ayat dalam bible yang si Eli ni dh hafal. Kira tahfiz la si Eli ni. Gitu le ceritanya.

Kesimpulan cerita, dunia ni memang kena ada 'pegangan'. Agama yang menyuluh jalan kebenaran. Jadi berpeganglah teguh pada Al-Qur'an sebab itu adalah panduan kita.

Comments

PnConfused said…
aku gi tgk citer tuh ktwayang...


dan aku rs sgt takleh blahhh..


knapekahhh???
HEMY said…
aku jenis tgok muvi bukan menyeluruh analisa..jadi walaupun kadang citertak best..tp aku layan fighting skill dia ke...watak cool dia ke..camtu lah
syah shah said…
book of eli itu best ke? aku rasa cam tak penah tengok plak... haha~ :P