Kerja dari umah mmg satu luxury

Bini aku pagi-pagi tadi pas dia semayang subuh bangunkan aku usap-usap. Haish..wa dh seriau. Takkan time mamai-mamai ni..tak perform ah. Tapi rupanya dia rengek-rengek ajak balik kampung ganu. Ajak balik petang ni and work from home je Jumaat. Aku bukan takleh, tapi risau nk bwk bini first trimester ni jalan jauh. Bawak steady pn 6 jam..kalau dengan berhati-hati lagi, 7 jam weh. 

Memang la doktor kata boleh, tapi dia ada selitkan tapi kena hati-hati. Yang wat aku seriau, baru ni je kawan aku dh 3 tahun tunggu, pregnant...last-last gugur sebab balik raya je. Ganu le. Memang la orang kata kalau dh memang tuhan bagi rezeki, ada le kan. And kalau kita tak rasa risau sangat, kompiden je takde pape mesti ok. Tapi kawan aku tu bini dia rasa takde pape kot..but miscarriage gak kan..Tu yang aku risau.

Mujur kerja aku leh mintak work from home once in a while. Ni tengah kerja dari umah temankan bini aku yg kesunyian sebab takleh balik kampung. Huhu. Takpe la ek Cembam..Dah lepas 3 bulan kita balik kampung yeee.

Comments

Erina Asmawani said…
hololoh..cian cembam..ko belikan dia buku pasal ngandung banyak2..Pa& ma..koleksi nama2 anak..mesti dia x bosan kat umah tu ;)
Erina Asmawani said…
mintak dijauhkan la ye dari segala mende2 buruk..huhu..InsyaAllah..semoga cembam n baby selamat spanjang ngandung ni ;)
Masy said…
perghhhh jenuh nk nunggu 3 bulan. sibbaik kg aku kt melaka je. eh mcm la aku peknen wakakakaakakaka

apepon moga sumenye selamat, insyaallah~
cikceriacorner said…
hati2 memandu..

jgn laju2..ingat yg tersayang..:)
zonaku said…
all d best.

dah nk abis dah cuti sekolah.. kene biasakan jugak x balik kg dengan kerap...
syah shah said…
Tinggal sehari dua je lagi cuti sekolah... Takpelah, duk umah je dulu... Tak lama je lagi dah nak abis first trimester... Skarang dah bulan kedua kan kan?

:D