IR-effect touch up

along


Aku dok cuba nk upload gambar ni kat FB aku and tag my SIL, tapi ntah kenapa tak boleh-boleh. Takkan nak tunggu sampai zaman kejatuhan Amerika baru nak siap. So aku tepek je kat sini wat modal apdet blog. 

Ni gambar outdoor yang bukan aku amek, tapi kawan pada pengantin lelaki. Hari tu depa bagi tengok gambar2 yang diambik dlm DVD, so aku suh si Haikal tu copy kan dalam laptop kot saja2 ada masa aku nak edit wat latihan photoshop kan. 

Trick kat gambar ni, aku main 'Channel Mixer' pada slider merah dan biru. Cara ni adapt daripada cara nk hasilkan gambar dengan menggunakan filet IR (Infrared). Tapi tak sememuah IR photography yang sebenar la. Tapi kalau setakat nak kasi sdikit 'spice' dalam gambar kita takde hal lah. Hehehe. Ala-ala dreamy fantasy gitu la kononnya.

Esok aku nak ke Fraser Hill dengan bini aku. Saja nak jalan. Haaa..tau tak bersempena apa tu nak jalan? Ekekeke. 14hb ni first wedding anniversary aku. Ihik!!! *blush*blush*. Setahun dah kawin upanya. Masa tunang dulu dok sebut ayat "setahun dah tunang ek?". Lening mmg tukar version baru ni je la harapnya sampai bila-bila.

Masa wat plan nak ke Fraser ni, cuaca tengah panas mententeng (jawa nye penguat. Ingat ganu je ada? ekekeke). Jadi aku prefer tempat-tempat yang sejuk la. Tak kira la takde aktiviti sangat ke hape kan. Tema dia pun nak rileks-rileks je. Hehehe. Nantikan je la gambar-gambar dari sana plak.

Comments

Erina Asmawani said…
happy anniberseri ;) moga dimurahkan lagi rejekinya & bahagia selamanya ok ;)
HEMY said…
Thnx Erina..gambar gaya ni ko minat tak?