Fraser Hill - Finale.

>> Tuesday, March 22, 2011

fraser1

First time aku tengok diri aku dari blkg dengan begitu clear. Betul lah orang kata. Kalau kacak, dari belakang pn tetap kacak.

IMG_7039

Lepas abeh sarapan tu, plan nak baik jam genap seterusnya tak jadi. Kami plan balik terus. So boleh singgah opis nuffnang amek 4 tiket free sempena birthday and layan movie Merong Mahawangsa. Tapi sebelum blah kami abadikan la saat indah dan kenangan kami bertiga kat bilik resort ni. 
*Blushing*

tower Frasr


tower fraser

Ni gambar kat landmark tengah pekan dia. Tower jam tu. Aku pn tak tau nak amek angle camne lagi kasi cun. Memang camni je lah cara nak bergambor nye ngan tower. Nak lompat-lompat malas plak orang tengok. Ko kat tengah2 bandor nuh. Malu yaiyyyyy~~

IMG_6981

IMG_6984

Apa beza 2 gambar bangku merah di atas?? Ye..betul. Komposisi gambar. Korang leh tengok beza komposisi gambar akan memberikan mood yg lain dan penceritaan gambar yang berbeza. Gambar bawah nak tunjuk lokasi tempat, nak amek landmark Fraser Hill  Golf Club tu haa..tapi tiang tu kacau kan. Haa..sekian tips fotografi dari saya. =]

fraser2

Ni kat luar kedai subenir. Kami beli fridge magnet je. Takpe lah Fraser Hill pn bukan luar negara. Nak jadikan ingatan je kami pernah ke sini. Mana tau aku ilang ingatan ke in the future. Senang bini aku nk wat terapi ingatan.

Jambatan gantung Fraser

Ni titi gantung sebelum korang naik ke Fraser Hill. Sebelum masuk pagar dia yang leh naik dan turun ikut masa dia. Haa..sini best gak bergambar. Tp background crowdy skit lah.

IMG_7048

Sekali lagi kami punya self-portrait yang penuh keredhaan dan tawakal. Kalau tetiba ada burung ngada-ngada terbang langgar wa punya kamera, masuk gaung le kamera teman weh. Tapi demi untuk kenangan abadi, aku tawakal je lah letak atas tiang titi ni.

me floating

Last but not least..gambar terapung. Tak men la gambar lompat skang ye Geng Memuahhh...Dengan ini saya selaku Founder Memuah Chronies of lovely ladies and Kacak guys mewartakan bahawa kita perlu bergambar dengan gaya apungan pula selepas ini ye...

IMG_7070

IMG_7078

IMG_7077a

Ni plak view dari tepi jalan lepas turun atau baru nk start naik jalan bengkang bengkok Fraser tu. Empangan rasanya tempat ni. Nais gak kalu ramai2 wat shoot kat sini. Ada lalang-lalang kuning cmtu. Tapi cembam dalam keta je masa ni. Sudah mabuk lah itu bakal mak budak..ekekeke.

Baliknya kami lalu jalan Rawang, tak lalu Ulu yam. Time gi, lalu highway sebab terlepas jalan nk gi Ulu Yam kat MRR2..ahaha. Pencarian opis nuffnang pn tak berjaya..demit tol. Tak amek-amek lagi tiket free tuh.

Sekian citer Fraser Hill kami...=]

12 comments:

aim-a March 22, 2011 at 11:12 AM  

gmbr terapung??????? cantum 2 gmbr????

apsal tetibe ade tasik plak kat atas bukit ek??? tasik betul??

AiTotYati March 22, 2011 at 11:15 AM  

nak tiru gambar terapung tu

:P

HEMY March 22, 2011 at 11:23 AM  

mana ada cantum gambar aima...terapung cmtu le bergambar. tasik tu turun dh dr fraser

aitotyati..buleh je nk try..tp kena kamera yg snap terus la..

zonaku March 22, 2011 at 11:27 AM  

'Last but not least..gambar terapung. Tak men la gambar lompat skang ye Geng Memuahhh...Dengan ini saya selaku Founder Memuah Chronies of lovely ladies and Kacak guys mewartakan bahawa kita perlu bergambar dengan gaya apungan pula selepas ini ye...'


ah sudah!
time kat penang nanti la yer buat gaya apungan ni. masa kenduri erina karang, roboh pulak pelamin dia.

lagipun x sempat nk praktis mengapung ni

HEMY March 22, 2011 at 12:01 PM  

tu lah..wat kat kenduri chucky pn vuleh gak

~mrs azmi~ March 22, 2011 at 12:14 PM  

oh sweet couple dalam gambo 1st

Masy March 22, 2011 at 2:46 PM  

giler terapung plaaaakkkk.. klu ade trampoline bawah tu bole la kot. uhuhuhuuhuuhuuuh

zella y March 22, 2011 at 4:07 PM  

aku br gi fraser hill last week...heheheh

HEMY March 22, 2011 at 11:14 PM  

aku pn mggu lepas gak zella..huhu

syah shah March 23, 2011 at 2:57 PM  

gambo terapung tu mesti ko terjun dari pago tu, kan kan kan kan?? tapi siyes, gempak. Hahahahah :D :D

Erina Asmawani March 23, 2011 at 4:24 PM  

gilllleee la gambar terapung. Camne ko ley melompat dengan tinggi tapi ekspresi muka ko x macam melompat n kaki ko menegak je macam orang tgh berdiri?

Ko suh memuah buat gini? ko buat ar sesorang..hahaha

Ku Tak Sempurna March 24, 2011 at 8:44 AM  

besar mana fridge magnet yg ko beli tu?

lagi besar lagi elok utk terapi ingatan. ya! kita hentak sama dia! hihihi

eh. ingatan ko elok lagi, kaan :D

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP