Terkenang kat arwah atok

>> Thursday, February 17, 2011

Anak burung puyuh

Mekasih pada h.a.z.e.r.i.n yang sudi menjadi follower terkini blog comel memuah ni ye..ekekeke

Baru usai buat netmeeting dengan menggunakan MOC call. Haa..Microsoft Office Communicator ye. Kat opis aku ni guna benda ni untuk chat. Best nyah kompeni ada chatbox sendiri tau...eekeke. Dengan menggunakan softphone, buleh la call guna MOC ni. Kompeni pn hepi sebab tak pakai talian telepon dan tak payah bayar bil melambung-lambung.

Comel kan gambar anak burung puyuh yg aku amek kat atas tu...putih gebu dan sedia dihidang bila dah besar ye. Haa..korang beli kat pasar makan tau tak ghupa dia camne? Yg aku tau kalau besar dia warna coklat. Camne dari putih gi coklat pun aku tak tau. Ke mmg puyuh warna putih? Ahahahaha!!!

Masa kat Deerland tempoh hari, aku rasa syok tengok gelagat rusa tu. Aku terkenang zaman aku kecik-kecik dulu masa arwah atok aku bela kambing. Ada kandang kat tepi rumah. Tiap kali boring je aku gi naik kandang tu. petik daun koko, bagi makan kambing tadi. Taik bulat-bulat depa aku sll ckap macam coklat van-houten. Ekekeke.

Aku akan ikut pakcik aku bawak kambing tu untuk meragut rumput di seberang jalan rumah atok tu. 4-5 ekor juge la masa tu.

"Husshhhh!!! Hiyahhhh!!! Shoooohhh!!!" 

Haa..aku dok halau kambing tu ke seberang jalan sambil pegang hujung tali yang mengikat tengkuk kambing-kambing tadi. Arwah atok dan paman akan ikut sekali sambi melihat dan bersedia dengan keletah kami kenit-kenit berlagak halau kambing.

Bila tengok Rusa-rusa tu berlaga tanduk macam gambar kat entri sebelum ni, aku teringat arwah atok petang-petang akan main dengan anak kambing dia. Dia akan menghadap anak kambing tu,tangkap dua-dua tanduk kambing tadi dengan kedua-dua belah tangan dan lagakan kepala lututnya dengan kepala kambing tadi. Anak kambing tadi akan menyundal-nyundal la lutut arwah atok. Masa tu rasa cool je tengok arwah atok.

Rindu plak kat arwah atok, senyuman comel arwah dan gelak tawa arwah bila aku buat lawak ngan dia.



Sebab tu lama aku lepak kat dalam kawasan rusa tu..=]

Al-fatihah buat arwah atok aku....

8 comments:

anwar hp,  February 17, 2011 at 5:50 PM  

alfatihah..

Ku Tak Sempurna February 17, 2011 at 9:06 PM  
This comment has been removed by the author.
Ku Tak Sempurna February 17, 2011 at 9:06 PM  
This comment has been removed by the author.
Ku Tak Sempurna February 17, 2011 at 9:07 PM  

aku sdg membygkan ko tgh halau kambing2 tu.. alololo.. mesti cumilss.. :D

err.. mesti kambing tu cumilsss kan..

hihihi

HEMY February 17, 2011 at 10:44 PM  

ko rindu aku la tu smpi triple

+h.a.z.e.r.i.n+ February 17, 2011 at 11:05 PM  

golongan atok-atok ni semua pun comel2. :)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP