Isnin yang busy

>> Monday, February 28, 2011

Huh...tak sempat plak nak apdet properly blog kali ni. Compose page ni aku bukak dari pagi dah. Tapi hari ni aku byk settlekan benda2 kat opis ni plak. Ni baru sempat nk tulis skit sebab nk rest dari work-related stuff.

Orang dok membanjiri tempat-tempat gomen yang boleh bayar saman. Bini aku pun tetiba teringat saman keta beliau. Katanya sblum ni kata takde diskaun utk speedtrap, tapi ada. Ntah ye ntah idak. Bersungguh gak dia pas balik sekolah tadi singgah pejabat pos. Tapi sistem tergendala..wah nice timing betol dia tergendala. Beliau ke JPJ plak utk disappointingly being told kat situ leh bayar saman JPJ je.

So tak terbayar la smpi skang. Takpe la aku share je la saman tu. Technically saman tu aku yg bawak keta. Masa balik sabak. Tapi masa tu bini aku ni dok bising-bising kata bawak laju. Tak percaya yang jalan Klang-Teluk Intan tu mmg lubuk duit gomen. Memang selalu kenakan speedtrap. Dulu kat area 60km/j dia wat. What the hell jalan 2 lane spnjg sabak ke KL tu ko tetiba nk bawak 60. Cacat apa?

Jadi hari kena saman tu aku bawak n tunjuk sendiri kat Nyai aku ni. Aku masa tu mmg bawak ikut speedlimit. Time yg 60 tu, aku bwak macam orang amek lesen..dia plak tensen kata sabtu ahad tkkan kena 60 gak. Hahaha..haa..ngomel plak orang bawah 60. Masa tu nk kenduri kawin kakak aku. Aku amek abang ipar aku kat airport. Dia tidur kat blkg. Op course most ofthe time aku slow je.

Last2 kena gak bawak 100 kat area90km/j. See? Ko berhati-hati la camne pun kalau kat satu masa tu ko terbawak laju skit..kena. Skang ni persoalannya kalau time 100 tu sebab aku nak potong keta lain? Then masuk lane kiri balik bawk balik 90..ada kah masa 100 aku potong tu kena speedtrap? So masa tu baru Nyai aku caya. Tu yg saman tu aku suh dia bayar. Hahaha..tapi aku kena tong-tong la ni sebab tkleh bayar masa diskaun. Huhu.

Sume orang tak tau kan? Kita bayar je la kan? Rogol orang pun boleh lepas tau takde bukti. Haaa...Kan? Apa salahnya pos kan gambar kami bawak laju tu..puas skit hati. Baper sen sangat print? Saman bayar 300 dah. Come on la...

Nah aku tempek balik poster aku.

3 comments:

Erina Asmawani February 28, 2011 at 10:54 PM  

bukan kalau bayau awini dapat diskaun 75% ke? yela..yela.aku support kempen ko ni..kang merajuk lagi pulak kang sambil kuis2 tanah..haha

HEMY March 1, 2011 at 1:06 AM  

takdok dah kempen..ahahaha...ni sume sebab pilihanraya byk sangat ni ....gomen nk pakai duit

Masy March 1, 2011 at 8:50 AM  

nk berkempen ni patutnye bg free jelah saman2 ni sume. nak2 saman ekor ke saman bontot tu sume. baru la rakyat rasa diutamakan. hehe

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP