Ibarat bawak walet, tapi takde duit

>> Saturday, February 19, 2011

Aku kat kampung lening. Mak meseg aku di suatu pagi tu mintak aku melawat abah. Niat asal aku nak balik kampung awal bulan 3 nih. Yelah, dah nk ujung bulan ni, fulus nggak beapa ada la kan. Tapi mak dok meseg suh jenguk sebab kalau aku tak jenguk, abah pulak nak ke KL. Abah baru nak baik masalah sendi-sendi beliau tu. Jadi aku balik juge lah.

Mak aku dok meseg "camne buleh balik tak?". Hahaha. macam lah aku boleh bagi jawapan "tak" kan. Aku tolak sabtu pagi. Tapi Jumaat malam tu aku tido kul 2 lebih sebab layan DOTA ngn opismate aku, lepas abih tu plak layan TV series Entourage tu kan. Sudahnya mata aku punya la kuyu on the way balik kampung. Bini aku plak memang awal-awal dah declare tak reti selagi tk sampai Kuala Selangor. So aku suh dia tido dulu.

Kat Tanjung Karang aku benti minum, dia drive plak. Leh aku tido plak smpi la Sungai Besar. Huhu. Bagus bini aku. Leh diharap untuk tukar drive bila diperlukan. Syabass!!~~

Jadinya esok petang nak bawah abah ke tempat Kak Fadhilah tu nak teruskan berubat. Kaki abah dah ok. Dia kata tangan dia tu je rasa kebas-kebas menyucuk kadang-kadang tu. Ubat doktor dan pantang yang diberi kami ambil ikut jadual. Pantang tradisional pun kami buat juge. Ikhtiar kan orang kata.

Tengahari disebabkan mak takde (mak jaga anak buah aku, anak adik aku tu untuk 5 bulan pertama ni. Sebab area umah adik aku tu plg kecik berani amek 5 bulan je), aku beli lauk kat kedai je. Makan malam tadi layan sate kat Sungai Besar. Abah tunjuk tangan dia macam ada biji kecik cam ketuat tu kot. Kata abah, kawan dia kena gaot byk la benda bijik2 tu. Tapi memang yg selalu nampak orang-orang tua ada.

Hmm..apa pun harap abah makin sihat la. Masalahnya takleh dok diam abah tu. Asal sihat sikit nak mengait sawit lah, menabur baja lah. Aku ni plak kalau nk diharap kena yg cuti pnjg skit lah. Cuti pendek sabtu ahad ni penat. Baru smpi nak ke kebun, then nak balik KL balik. Dah la lama tinggal. Nak turun kebun tu macam kena hempak Kapal Angkasa Nasa tu rasanya dia punya berat tuh.

Hehehe. Aku tengah dok tunggu download aku siap. Ni guna laptop bini aku. Aku dh install siap-siap GARENA dalam laptop ni. GARENA ni hub untuk korang kaki game nak main dengan orang lain dalam network. So dok umah masing-masing pun leh layan game ngan kawan-kawan lain. Tp masalahnya game tu sendiri yg aku dh letak kat pendrive aku siap-siap boleh tertinggal. Memang dem habissss~~~

1 comments:

Erina Asmawani February 22, 2011 at 12:23 AM  

Hohooho. Padan muka hang ;p

Apa2pun, didoakan semoga abahmu cepat sembuh. Orang2 tua ni memang kan, tak kira sakit ke sehat ke, memang aktif je semedang, ade je benda nak dibuatnya. Tak reti duk diam. Padahal kita risau2 kan dia, dia rilek2 je. Kalau duk diam2 kat umah lagi sakit2 badan katanya. Kena busy2kan diri baru diorang rasa lega.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP