PC baru..alhamdulillah~~

>> Saturday, January 22, 2011

Intel core I5-2500 3.3 GHZ
Team Elite 2GBx2 1333 DDR3 RAM
Gigabyte P67A-UD3 Mobo
LEATEK NVIDIA GT460 1GB D5 GC
Samsung 1TB harddisk
Cooler master chasis
Samsung 22X sata DVD-RW drive
Silverstone strider 500 watt power
TPLink Wifi card
Dell Ultrasharp 23" IPS panel
Alhamdulillah, lepas berfikir-fikir, merecce sana sini, bertanya kawan-kawan yang arif aku dapat memiliki PC baru dengan spesifikasi seperti di atas dengan bantuan kawan baik aku yang sudi teman pergi Low Yat dan Imbi untuk jadi penasihat aku. And syukur gak wife aku pn OK dengan keputusan utk beli dengan installment plan and dengan dia-dia sekali beli laptop baru. Yelah, nak beli cash tak larat, ini la kegunaan kredit kad yang aku rasa paling bagus dan tidak terlalu merbahaya. =]

Tapi laptop Cembam aku beli online dengn aku punya monitor, sebab kononnya nak jadikan 2 benda tu satu resit, satu transaksi jadi senang aku convert EZ payment dengan CIMB bank. Sekali DELL agak bebal pergi jadikan dua-dua tu transaksi berlainan. Jadi takleh nak total la. Sudahnya laptop bini aku je la wat installment. Monitor tu nk wat installment jadi leceh plak. Aku bayar 2 kali je la. 1.5% normal finance charge..ok la dari aku wat 10 bulan 2% aku kena. Jimat 0.5% di situ. Hehehe

Leh la aku edit gambar, men game, apa sume dengan PC baru aku ni. Yelah, laptop opis aku yg ada admin access sudah kena curi dan takde replacement dah. Laptop housemate aku bagi pinjam dah jual kat housemate aku lagi sorang, laptop client plak takde admin access. Jadi mahu tidak mahu aku beli juge la desktop baru. Last aku beli sendiri 2002 dulu. Ok la kan, 8 tahun dah. PC tu ada kat umah adik aku pakai.

Wardina plak baru je abes bayar alhamdulillah..so skang byar desktop plak la. Hehehe. Alamdulillah ada rezeki aku kan. Memang rasa best sangat. Harapnya isnin ni mmg monitor aku tu sampai so malam tu leh la install windows 7. Hehehe. Bini aku nye laptop lambat sket, sebab depa nak install plak windows 7 tu kan. Hmmm.. best best. I'm back with my pictures soon!!~~

5 comments:

Pocket January 23, 2011 at 5:36 AM  

aku masih ingat lagi,
satu tika dulu,
1 giga tu dah besar sangat dah...
sekarang 1TB!!
ooi!!
aku jeles!!

baru baru ni comp rosak n diorang gi tukar mother board. Anything inside suma diorang tukar including windows XP ku..

oh oh cant get the hold of Windows 7 swing yet.. waaahhh..

HEMY January 23, 2011 at 11:33 AM  

lain sangat ke WIn 7 pocket. tu lah..teknologi mmg makin laju je..bagus juge kan..kita dapat money value...

HEMY January 23, 2011 at 2:34 PM  

meh la datang umah..ehehe

syah shah January 24, 2011 at 10:27 AM  

aku pun baru dapat cpu baru... err... isi dalam jelaa, casing dia pakai lama punya... tapi spec dia haram aku tatau... takpe, janji tenet laju & graphic cantek, aku tak kesaaahhhh~~ Mueheheheheh :P :P

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP