Faster - aku punya review. Jeng Jeng!!

>> Tuesday, January 11, 2011

Well, malam tadi dengan selamatnya aku dapat tonton Faster dengan Cembam seat H3 and H4 Hall 1. Hehehehe. Pukul 6.05 aku tolak keluar dari opis merempit. Dah text Cembam siap-siap bawak ubi manis yg dah rebus tu wat makan dlam keta. Smpi kat SKVE ujan gerimis. Dem, dalam hati dah marah skit kat Cembam, "Bukannya nak report cuaca. Ingatkan tak ujan. Kalau ujan tinggal laptop kat  opis". Mujur tak lebat and Cembam aku pn kata tak perasan.

Tak jem sangat dan smpi MidValley dalam 7.35 malam. Terus ke Surau tepi Jusco. Tak ramai orang. Masuk je surau aku gi depan terus jadi imam. Daripada dok tolak-tolak pandang-pandang kan. Aku nak smooth je so leh beratur amek tiket awal.

Habis semayang terus naik amek tiket, Cembam menyusul kemudia. Tapi dh ramai beb, aku orang yang belas-belas. Tak dapat aku merchandise freee..damn~~~ Ok, skang pasal movie.

Awal2 citer je dah tunjuk yg Dwayne ni tengah marah. Amarah ya amat-amat nak kuar penjara. Kuar2 terus lari cross country nih punya la adrenaline mengalahkan lagu Faizal Tahir. Terus bawak keta and tak sampai sejam dah bunuh sorang dari target. Ok, taknak citer detail dia.

 
Pasangan Hitman yang wat post-wedding dengan menembak dan naik 2 keta sport berasingan. Khas utk YB

Bagi aku, nice citer ni. Tapi utk tengok sekali je citer camni. Jalan citer dia macam common betrayal issue, revenge, tapi twist dia masih lagi takleh nak baca. So still a nice one. Aku macam besa la kalau sapa penah tgok wayang ngan aku, aku suka predict apa akan berlaku. Yang bestnya selalu tepat. Ada satu scene tu dia acu pistol kat pompuan tua tanya laki dia mana. Masa tu aku dh pelik apsal ada orang tua, then aku terus kata kat Cembam, "Mak dia ni". Sebab masa tu dia injured kan.

And memang betul pun. Tapi yang kelakar, lepas mak dia dah jahit luka sume, Rock dah tgok gambar sume, berminit pastu ada satu suara dari row aku, "oh mak dia". Masa tu aku bisik kat Cembam. "Ko tengok, orang tau dari tadi lagi. Citer ni Faster, kena la tau faster skit". Ahahahaha!!! Penceramah tu pn aku teka dari awal. Cuma dalang di sebalik 'set up' diorg aku lambat teka.

So kesimpulannya citer ni best. Sepanjang movie ko tak rasa bosan. Takde scene dok bercakap je takde. Sepanjang movie nak cari mangsa seterusnya dan kita dok tanya who's next and camne dia nak bunuh. Dia bunuh straight to the point..takde cover. And movie ni tak macam movie tipikal yang kalau bunyi tembakan je akan disusuli siren polis. 

So kalau nak tengok, still dianjurkan. Sekian~~~

7 comments:

Masy January 11, 2011 at 8:21 AM  

hmm hmm hmm bole dipertimbangkan nampaknye

syah shah January 11, 2011 at 9:22 AM  

aku kompom tunggu dvd... Sebab aku tak gemo Dwayne Johnson... Tapi takdela semacam tak minatnya haku terhadap Nicolas Cage tuh... Hihihihih :P :P

zonaku January 11, 2011 at 9:25 AM  

hhhhhmmmm......

jap nk pikir... sapa nk teman aku ni

HEMY January 11, 2011 at 10:30 AM  

kih kih...nak tgok bole..tak tgok pn bole...nice juge citer dia..ekeke

cik selamah kundang January 11, 2011 at 10:39 AM  

ok.aku kena pi tgk.ramai sangat komen bagus

cikceriacorner January 11, 2011 at 10:47 AM  

emm..macam best aje cite ni..bleh g tgk ni...

HEMY January 11, 2011 at 2:19 PM  

mooney : tgok..jgn tak tengok

ceriacorner : nais..kurang bercakap...jalan citer yg simple yet nice

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP