Simba - The journey of the King.

>> Thursday, December 2, 2010


The first performance that we watched was Simba - The Journey of the King. Itupun sebab tengok orang ramai-ramai masuk then I asked what are we expecting from it. Staf tu kata tarian and the story of how Simba became the King of the Jungle. So, we all pun masuk. Tapi gate masih tak bukak masa tu. Cari tempat landing punggung. Pastu ada la orang tua berdiri. Tapi kami tak offer pn duduk. Tau sebab pa...berlambak lagi Orang tua kat situ. Tak adil la bagi sorang je. Ahahahaha. Penat la weh. Kami tak makan. Depa makan. Fair la kan?

HongKong Disneyland - SImba Performance

Mula-mula sekali watak-watak kawan baik Simba masuk ke pentas. Nama dia aku tak berapa ingat la. Nak google malas plak. Tapi aku ingat la wildboar ngan natang apa depan tu lagi sekor.

HongKong Disneyland - SImba Performance

Ni first time aku shoot dalam gelap camni. Selama ni tengok gambar orang lain amek gambar AJL sume tu. So bila aku tengok hasi shoot aku. Mak aih!!! Puas ati beb bayar utang tiap bulan angkat kamera ni. Aku tak sempat edit pn gambar. Sme ni Ori shot!!! Naisss!!!

HongKong Disneyland - SImba Performance

Ni Zirafah kawan Simba gak. Tinggi melangit kepala dia. Patung ni diorang control nmpk idup. Eyelids siap tertutup-tutup semua. Naisss~~

HongKong Disneyland - Simba performance

Then Simba pn masuk..sume welcoming King diorang. Fuh. Nais tol gambar aku. Kagum aku dengan diri sendiri. Ahahaha!! Patung Simba tu siap goyang ekor, pejam2 masa nyanyi..power siut...dengan mengaum dia..pergh..naisss~~~

HongKong Disneyland - SImba Performance

Then start la story pasal Simba. Ni pakcik dia yang jahat nak merampas takhta. Tak ingat la nama beliau. Cerita ni diselang seli dengan cantonese dialect gak. Tapi yang english version bukan cikai2. Memang slang dalam filem punye. Kena jaga quality Disneyland beb.


Ada permainan api jugak. Nais beb depa ni pusing2 kat tongkat berapi tu. Rasa nak buat je time tu gak. Ahahaahaha. Tapi takde plak sembur api dari mulut cam naga tu. Oh. gambar yang ni nmpk tak best sebab aplod terus masuk blog. Kureng skit. (alasan)

Dah abeh sume, puas ati ngan gambar, kami pn keluar meneruskan perjalanan. Ada la nampak orang makn jagung rebus. Tapi sebab 6 hengget seketul. Kami makan sebikut je le.

HongKong Disneyland - Adventureland

Disneyland HongKong

Disneyland HongKong

Yang atas ni Adventureland dia. Aku tak pergi naik bot tu. Panjang no beratur. Lagipun umah tarzan cam tu Bukit Cerakah pun ada. Eekekekeke. So kami terus jalan-jalan dan amek gambar sana sini sebelum ke Golden Mickey punya performance. Tapi yang tu...yep!! Next entry!!

9 comments:

zella y December 2, 2010 at 2:56 PM  

xsabo nk tunggu next entry ko..
aku suka mickey mouse heheheh

melmonica December 2, 2010 at 5:26 PM  

Wow, ni kat mana?! Best la!

Erina Asmawani December 2, 2010 at 9:31 PM  

serius gambar ko sangat2 mengagumkan aku! book wat pre wed boleh? :D

syah shah December 3, 2010 at 9:44 AM  

ko buatkan aku rasa nak pi disnilen jugak... tapi tunggu aku pi buat paspot dulu... Hohohohohoh :P :P

Mak Su December 6, 2010 at 9:16 AM  

berbaloi, gambar menarik, pengalaman yang best, kamera yang mantop :)

HEMY December 6, 2010 at 11:45 AM  

erina : buleh je kalau masa tu kena..ekeke

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP