Nak terberak!! Takleh tahan!! Take the wheel!!

>> Saturday, December 25, 2010

Aku kat kampung. Lepak-lepak sambil catch up what happened kat sini in terms of my parents. Aku cuti Jumaat tu, paginya pergi cari jalan ke sekolah Cembam. Uishhh..ada dua jalan. Lalu Highway and jalan biasa. Tapi jalan biasa dia agak luar biasa gak. Jadi aku sarankan Cembam guna je Highway. Guna je Touch N Go.

Lepas asar baru tolak balik kampung. Singgah Plaza Masalam dulu untuk hantar gambar kawin kakak ipar aku. Memang tak edit punya. Mujur gambar-gambar ori aku pn dah cantik. Cewahh..up sendiri la orang kata. Jadi Ahad, yakni esok aku pergi amek la gambar-gambar tu and susun dalam album.

Perjalan balik memang menyakitkan hati. Jem lepas keluar tol 60 sen nak ke Kapar tu. DEM!!! Lepas tu jem lagi on the way nak ke Meru. Sepanjang jalan Klang-Teluk Intan jem sudah pasti dekat lampu isyarat. Ntah kenapa bebal sangat dah tau malam krismas lampu jalan utama, hijau dia tk sampai seminit. 

Nak dijadikan insiden tu. Sampai kat satu simpang trafik ni perut aku memulas dan tak dapat ditahan lagi. Aku tengok Shell station kat depan tu bagaikan jauh dan melambai-lambai. Dem!! Lampu tak hijau-hijau. Last-last aku nekad, aku suh Cembam tukar seat ke driver dan aku kuar seraya berlari-lari anak tak pakai pampers ke masjid yang betul-betul sebelah kami. Cembam pun drive dan berenti kat depan trafik tu sambil aku melunaskan hajat yang dah tahap kritikal. Alhamdulillah beb..lega~~~ dan selamat~~~

Ahahahaha...lama dah aku tak desperate sampai tahap camtu. Selalunya naik bas ke apa aku akan baca selawat dan sapu perut aku, kompem takkan la desperate call macam tu. Tapi kali ni takleh nak watpe. Lepas hirup nescafe tu...sensasi dalam perut tu tak dapat dibendung. Sebaik cepat pikir plan..

Ekekekeke~~~

3 comments:

~mrs azmi~ December 26, 2010 at 10:41 AM  

tu yang malas nak balik kg ikut jalan kuala selangor tu... semedang jem...
paling tak boleh lupa tahun baru cina '07, 6 jam dalam kete dari kuala selangor sampai sakk bernam!

Ann December 26, 2010 at 12:42 PM  

nsb bek smpt tunaikn hajat

HEMY December 26, 2010 at 9:17 PM  

mrs azmi : ko kena tau jalan dalam...hehehehe...

ann : tulah..sebaik sempat

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP