Jangan Pandang Belakang Congkak 2 - baru nak review

Aku ke Langkawi minggu lepas, seusai makan-makan kenduri seusai menjadi sebahagian daripada rombongan menantu yang disambut (baca : sambut menantu). Oleh kerana umah biras aku tu dekat Alor Setar, maka sepakat la ahli kuarga in-law aku untuk ke Langkawi hatta walau hanya untuk satu malam sahaja.

Feri kami pukul 4 petang dari Kuala Perlis. On the way pergi kami disajikan dengan video "Furry Vengeance". Best gak. Aku nk mintak kat kawan aku la lepas ni. Memang tak tengok habis sebab perjalanan makan masa sejam lebey je. 

Aku taknak cerita pasal Langkawi sebab gambar pn tak transfer lagi kan. Balik dari Langkawi pun feri pukul 4 petang. Kali ni dapat tengok cerita "Jangan Pandang Belakang Congkak 2". Aku looking forward gak nak tengok kan. Walaupun mengantuk aku tengok gak.

Tapi aku rasa terlalu mencuba nak buat lawak la. Tak spontan dan aku cuba untuk gelak mana punchline dia...takleh blah!! Aku pun tak pasti la apa sebenarnya kekuatan cerita ni. Tapi yang aku nampak memang nak buat lawak. Aku dengar dari mulut2 penonton yang lain (penumpang) dalam feri tu pn sama je. Rata-rata akan kata "ntah pape" (aku dengar desas desis la)

Tapi boleh gelak bila dah kuar feri kita sembang ngan kawan-kawan atau orang lain. Contoh;

"Ntah pape ar. Tak lawak..terlalu mencuba. Ada plak hantu citer lain masuk dalam citer tu"
"Ntah..ahahaha.. ntah pape"

Ni kira gelak la kan...tapi gelak mengutuk..Hmmm~~~ Tak rugi la aku tak tengok citer tu. Huhuhuuhu. Bila nak kuar citer Afdlin Shauki baru ni. Sebab selama ni, aku tengok kat wayang cuma citer Afdlin Shauki je..hehe

Comments

Kniedaz said…
Akak rasa geng senario tu dah hilang kelawakannya..kalau tgk byk lawak diorang macam lawak ekspresi je tu pun tak lawak..hoh!

Lagi suka bila rockers berlakon citer lawak..hehe
me3n said…
Kat Langkawi ko singgah MRSM Langkawi tak? Sekolah ku tuh dulu..
syah shah said…
ai tel yu, cite prof mamak dari dulu memang low class... cite ahmad idham pun sekarang dah makin low class...

afdlin punya ok. arwah yasmin ok. mamat khalid ok.

tapi tetaplah kan aku tak rela mengabiskan duhetku untuk menontonnya... tunggu tayang kat tv je... hahahahahah :P :P :P
Hemy D. KindEmperor said…
kniedaz : haah...dah takleh blah la...time ada yassin ok lagi

me3n : haha...kat mana skola ko pn aku tak tau

syahshah : tuh la...prof mamak lagi la...filem warna cam filem lama..hambarrr je
Ann said…
filem kalo ade lakonan saheizy sam, mebuak2 perasaan ak nk tgk...kalo lakon lawak, slalu jd jer lakonan dia
Hemy D. KindEmperor said…
tp yg 2nd dia takde...lawak pn kena tgok skrip tu camne..kalau skrip hampeh..tak kuar gak lawak tu